Ljetni vozni red

Rezultat pobune putnika – HŽ uvodi dvije nove linije za Harmicu

štrajk,HŽ,Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
10.07.2014.
u 11:30

Promjenama voznog reda planira se uštedjeti do 80 milijuna kuna, a taj budžet nadopunit će se i smanjenjm plaća u HŽ-u

Nakon što su obećali da će uvesti dodatne vlakove u najkraćem mogućem vremenu, iz Putničkog prijevoza Hrvatskih željeznica to su i napravili.

Vlak na relaciji Dugo Selo - Zagreb - Harmica kretat će u 16.54, a Harmica - Zagreb u 18.14 sati, dok je dosad iz Dugog Sela linija polazila u 16.18, pa u 17.58 sati, a iz Harmice u 17.43 te u 19.21 sat.

- Ljetni vozni red, naravno, mora postojati i uvijek je tako i bilo. Ali ovog su puta, zbog svojih štednji, ukinuli onaj prijevoz koji je većini putnika, koji rade do 17 sati ključan. Sad će nam ipak biti lakše vratiti se s posla - rekla je putnica Irena Brekalo.

Foto: Nikola Čutuk/pixsell, ilustracija

Podsjetimo, od 5. srpnja za prigradske vlakove vrijedi novi vozni red, koji je uveden kako bi se racionalizirali troškovi u Putničkom prijevozu HŽ-a.

Promjenom voznog reda planira se uštedjeti oko 80 milijuna kuna, a taj budžet će se nadopuniti i smanjenjem plaća djelatnika u Hrvatskim željeznicama te neisplatom regresa, uskrsnica te božićnica.

Loš ljetni red vožnje vlakova, između Dugog Sela i Savskog Marofa čeka se i do sat i pol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije