najavljeno uvođenje reda

Robin Hood za parkiranje: Tomašević do listopada građanima obećao vratiti 300 mjesta koja su bila povlaštena

Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
07.09.2024.
u 18:15

S Radićevog trga navode kako se povlašteni parking u Zagrebu desetljećima dodjeljivao bez jasnih kriterija, uz puno nereda, netransparentnosti, nelogičnosti i kao politička usluga. Ova gradska uprava odlučila je raščistiti taj nered nizom mjera i diljem grada vratiti parkirna mjesta građanima. smatraju.

Počela je  revizija rezerviranih parkirnih mjesta u Zagrebu. Slijedom odluke Gradske skupštine iz svibnja ove godine, 6. rujna započela je revizija rezerviranih parkirnih mjesta u Zagrebu, kojom će u sljedećih mjesec dana biti oslobođeno 300 mjesta, a do kraja godine oko 500 rezerviranih parkirnih mjesta, obećavaju iz gradske uprave.

"Naglašavamo da gdje god postoji signalizacija, ona vrijedi dok ne bude uklonjena. Molimo građane da to poštuju. Grad Zagreb započeo je stoga s uklanjanjem signalizacije za ona rezervirana parkirna mjesta za koja nisu predani zahtjevi i koja nemaju ishođeno odgovarajuće rješenje, kao što je to već učinjeno s 87 parkirnih mjesta u Veslačkoj ulici u Zagrebu. Istovremeno, Grad će u najskorijem roku rješavati nove zahtjeve." navode u priopćenju.

S Radićevog trga navode kako se povlašteni parking u Zagrebu desetljećima  dodjeljivao bez jasnih kriterija, uz puno nereda, netransparentnosti, nelogičnosti i kao politička usluga. Ova gradska uprava odlučila je raščistiti taj nered nizom mjera i diljem grada vratiti parkirna mjesta građanima, smatraju.

Komentara 1

MI
mišus
06:34 08.09.2024.

Prosim ljepo ako ni na odmet da li bi bili toliko kjubazni pa na Prisavlju kod Kockice znate to je par minuta hoda od Veslače !! IZBACILI sa parkinga auto - školu time oslobodili cca 200 parking mjeta. Ujedno bii u Cvjetnom smanjili gužbu za bar 50%. Hvala .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije