obustava pomoći

SAD neće Sjevernoj Koreji dostaviti obećanu pomoć u hrani

koreja
afp
28.03.2012.
u 20:47

Pomoćnik američkog državnog tajnika za obranu Peter Lavoy izjavio je da lansiranje projektila pokazuje manjak volje da se provede dogovor te kako je SAD zbog toga prisiljen obustaviti dostavu pomoći.

Sjeverna Koreja neće dobiti dogovorenu pomoć od SAD-a, potvrdili su iz Pentagona, a prenosi BBC. Pomoć u hrani je obustavljena zbog odluke Pyongyanga da lansira raketu dalekog dometa čime krši dogovor s SAD-om.

Pomoćnik američkog državnog tajnika za obranu Peter Lavoy izjavio je da lansiranje projektila, koje je Sjeverna Koreja planirala za sredinu sljedećeg mjeseca, pokazuje manjak volje da se provede dogovor te kako je SAD zbog toga prisiljen obustaviti dostavu pomoći.

Po dogovoru koji je potpisan u veljači Sjeverna Koreja se obvezala zamrznuti svoje nuklearne aktivnosti kako bi zauzvrat dobila pomoć u hrani od SAD-a, no nakon toga je najavila kako će da obilježi stotu godišnjicu rođenja Kim il-sung-a lansirati rakete u orbitu. SAD, Južna Koreja i Kina otvoreno se protive toj odluci te smatraju kako Pyongyang ne iskušava rakete radi svemirskih satelita nego radi razvoja projektila koji možda mogu nositi i nuklearne glave.

Komentara 12

JA
jamanuša
21:30 28.03.2012.

biti če pucanja naokolo kad se najedu

Avatar flegmatik
flegmatik
21:53 28.03.2012.

Zar Ameri ne znaju onu: \"tko tebe kamenom, ti njega kruhom\"?

AA
aabbcc
21:13 28.03.2012.

. Pa neka sada tu pomoc u hrani preusmjere na jug Koreje ne bil ih tamo narod poceo voliti i prestati protestovat protiv americke vojske u J. Koreji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije