trg kralja tomislava

Bandić: Tomislavac će biti puno ljepši nego sada ova ledina

Milan Bandić Branko Silađin
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
01.09.2014.
u 15:35

Građani imaju paravo birati pet vrsta kamena, a radovi na trgu počinju iduće godine

Još danas građani imaju pravo sudjelovati u odabiru kamena kojim će biti popločen Tomislavov trg. Kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić u današnjem obilasku Tomislavca, došao je red da se prvi put u povijesti otkada je  trg napravljen, uredi i njegov okoliš.

- To će biti puno ljepše nego sada, umjesto ove ledine, ovdje će sada biti prekrasan okoliš trga na kojem će nam pozavidjeti mnoge europske metropole - kazao je gradonačelnik.

Tomislavov trg uredit će se prema projektu arhitekta Branka Silađina, a koji na njemu radi već 35 godina.

- Dileme smo imali oko odabira kamena, jer se nije mogao koristiti domaći kamen nego granit zbog tehničkih uvjeta - kazao je projektant te dodao da se još uvijek vodi dilema o tome koji od pet ponuđenih, a o čemu su imali pravo glasati i građani, će biti na kraju odabran.

>>Bandić pita građane koji kamen žele na Tomislavcu

Komentara 33

Avatar pavo24
pavo24
16:43 01.09.2014.

Drago mi je da se uređuje okoliš oko spomenika kralju Tomislavu. Zagreb ima preko 150 kišnih dana u godini i za vrijeme kiše ne može se približiti spomeniku jer tko će gaziti po mokroj travi? To ne pada na pamet niti turistima iz Azije koji su za dobru fotku spremni na sve. Trava je razgažena blizu spomenika, a tik do spomenika nema ni trave već se vidi zemlja, mogu misliti kako to izgleda blatno kada pada kiša. Oko spomenika treba biti kamena ploha da se može prilaziti spomeniku 365 dana u godini, a ne samo kada je suho i sunčano vrijeme u Zagrebu.

Avatar pavo24
pavo24
16:50 01.09.2014.

Arhitekt Silađin veli da je napravljena revizija samog okruženja, platoa, koji treba biti belvedere, tj. da se do spomenika može doći i da se on može sagledati sa svih strana i tako doživjeti ulaz u grad, slažem se s arhitektom.

SE
sestrićna
19:41 01.09.2014.

navodo će bandić na otvorenje opet s bedžem amršala na reveru :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije