"ZBOGOM, PASJI ŽIVOTE"

Svratite do Dumovca na večernje udomljavanje: Najbržima Ema Dujmović poklanja knjigu

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
1/5
27.08.2024.
u 08:00

Trenutačno je ondje smješteno čak 145 pasa i 26 mačaka, no još deseci pasa pronađenih u Zagrebu nalaze se na privremenom čuvanju kod građana. Među psima koji trebaju svoje ljude, su štenci, odrasli psi, ali i oni treće dobi

"Zbogom, pasji živote" moto je pod kojim će se u četvrtak u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu održati još jedno večernje udomljavanje pasa i mačaka. Udomljavanje je, ističu u skloništu, uvijek bolja opcija od kupnje ljubimca, a za sve koji razmišljaju o nabavi novog četveronožnog najboljeg prijatelja, sklonište će toga dana biti otvoreno od 16 do 21 sati

– Budući da se u Zagrebu proteklih mjeseci svakodnevno pronalaze napušteni psi, kolovoško se izdanje večernjeg udomljavanja održava pod motom "Zbogom, pasji živote". Naime, cilj akcije je da što više pasa koji su završili na cesti, dobije priliku za sretan život. To ovisi o dobroti ljudi, najviše onih koji će ih udomiti – poručuju. 

VEZANI ČLANCI: 

Trenutačno je ondje smješteno čak 145 pasa i 26 mačaka, no još deseci pasa pronađenih u Zagrebu nalaze se na privremenom čuvanju kod građana. Među psima koji trebaju svoje ljude, su štenci, odrasli psi, ali i oni treće dobi.

Oni zainteresirani za udomljavanje imat će prilike upoznati se s potencijalnim budućim ljubimcem, njegovim fizičkim karakteristikama, karakterom te stilom života koji bi životinji najbolje odgovarao. Svim psima i mačkama koji u skloništu čekaju odlazak u trajni dom, zajedničko je da trebaju dobiti ljude koji će ih voljeti.

O tome kako izgleda život psa koji živi u takvom okruženju, govorit će Ema Dujmović, dvanaestogodišnja djevojčica iz Samobora. U 17 sati u posebnom će kutku djeci čitati ulomke iz svoje knjige "Život jednog psa". Riječ je o romanu za djecu i mlade čiji je glavni lik njemački ovčar Zeus koji je u obitelj Dujmović stigao prije četiri godine.

VEZANI ČLANCI: 

Prvih deset sugrađana koji udome pse, od Eme će na dar dobiti po primjerak knjige, a njezin partner ZooCity, lanac trgovina za kućne ljubimce, pripremio je i darove dobrodošlice njihovu psu u novi dom. Akciju podržavaju i tvrtke Jamnica i Ledo, a oni koji Dumovec neće moći posjetiti u četvrtak. svratiti mogu radnim danima između 11 i 13 te 16 i 18 sati, subotom od 10 do 14, a nedjeljom od 10 do 12 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije