CROWD CONTROL

VIDEO Vraća se popularni ZeGeVege: O prednostima veganstva govorit će i finalisti Supertalenta

Foto: ZeGeVege
1/9
23.08.2024.
u 11:45

Festival će se održati od 6. do 8. rujna na zagrebačkom Europskom trgu. Trećeg dana festivala Sonja i Jan otkrit će posjetiteljima, u razgovoru s voditeljicom Sarom Mešin, kako im veganstvo pomaže u ostvarenju sportskih uspjeha i u oporavku nakon napornih treninga

Splitski umjetnici Crowd Control, ime iza kojega se kriju životni i plesni partneri Sonja Bonačić i Jan Hajsok, najavna su lica 16. ZeGeVege festivala održivog življenja. Upečatljivim jumbo plakatima od sredine kolovoza pozivaju sve na veganstvo i upoznavanje s veganskim proizvodima i jelima na 16. ZeGeVege festivalu. Sloganom „Veganstvo ne zahtijeva akrobacije – samo dobru volju” naglašavaju svima da, iako su akrobati na pozornici, ne moraju biti i u kuhinji budući da je veganska hrana jednostavna za pripremu, široko dostupna i cjenovno pristupačna. Time pobijaju najčešće predrasude o veganskoj prehrani, a više o tome može se poslušati u videu koji su snimili.

 

– Primijetila sam da mi biljna prehrana pruža lagan, ali snažan izvor energije, bez osjećaja težine ili umora, što je posebno važno za dugotrajne i naporne treninge. Osim toga, izbjegavanje teške i masne hrane pomaže mi da ostanem mentalno fokusirana i motivirana. Oporavak nakon treninga također je brži jer biljne namirnice pomažu tijelu da se brže regenerira, što mi omogućava da se uvijek vratim na trening u punoj snazi – istaknula je Sonja.

ZeGeVege festival održat će se od 6. do 8. rujna na zagrebačkom Europskom trgu. Trećeg dana festivala Sonja i Jan otkrit će posjetiteljima, u razgovoru s voditeljicom Sarom Mešin, kako im veganstvo pomaže u ostvarenju sportskih uspjeha i u oporavku nakon napornih treninga. Podijelit će sa svima što ih je nagnalo na veganstvo, reći nešto više o prehrani njihova trogodišnjeg sina Ariana kojeg također odgajaju kao vegana i o tome što im se najčešće nalazi na jelovniku. Nakon razgovora na pozornici, izvest će točku koja im je priskrbila zlatni gumb u polufinalu Supertalenta.

VEZANI ČLANCI: 

– Biljne namirnice koje konzumiram, kao što su svježe voće, povrće, cjelovite žitarice i mahunarke, omogućavaju mi da tijelu osiguram sve potrebne vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u smanjenju upala i ubrzavaju regeneraciju mišića – izjavio je Jan.

Plesom i cirkuskim vještinama Sonja se bavi već više od tri, a Jan više od dva desetljeća. Umjetnički izraz novog cirkusa kombinira različite elemente, uključujući ples i akrobatiku, stvarajući izrazito zahtjevan oblik umjetnosti koji traži visoku razinu tjelesne i mentalne snage. Svaki njihov nastup zahtijeva preciznu kontrolu tijela, izdržljivost, fleksibilnost i snagu jer često izvode složene akrobatske pokrete na visinama ili s rekvizitima poput trapeza ili kotača. Osim fizičke snage, plesna umjetnost i novi cirkus zahtijevaju iznimnu mentalnu fokusiranost i koordinaciju. Intenzivni treninzi često traju i više sati dnevno, a veganska prehrana, kako navode, pomaže im za održavanje forme.

– Osim svega navedenoga, lijepa je spoznaja što, zahvaljujući biljnoj prehrani, smanjujemo svoj ugljični otisak za čak 50 posto i ne sudjelujemo u okrutnosti prema životinjama prema kojima je industrija hrane nemilosrdna – zaključuju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije