Na dnevnom redu Skupštine

Tomašević: Revizija mjere roditelj-odgojitelj pravedna je, dobra i efikasna

Zagrebačka Gradska skupština raspravlja o proračunu za 2022.
Patrik Macek/PIXSELL
09.12.2021.
u 16:43

Na sjednici Skupštine sudjelovao je i zastupnik Miroslav Škoro koji zastupa Hrvatske suvereniste, čiji je dolazak pozdravio.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je ponovio kako smatra da je revizija mjere roditelj-odgojitelj pravedna i efikasna. 

- I dalje smatramo da je ovakva revizija mjere roditelj-odgojitelj, na način da se smanji naknada na tisuću kuna, ali se omogućuje zapošljavanje i upis u dječje vrtiće, pravedna, dobra, efikasna iz perspektive proračuna u kojem moramo naći novac za uložiti u proširenje kapaciteta i izgradnju novih dječjih vrtića - poručio je te naveo kako u prijedlogu gradskog proračuna za sljedeću godinu imaju izdvojeno tri puta više nego što je prosječno bilo izdvajano za gradnju dječjih vrtića u zadnjih pet godina.

- Čak je 15 puta više potrošeno na mjeru roditelj-odgojitelj nego na izgradnju dječjih vrtića - istaknuo je Tomašević. Ustvrdio je kako se gradska demografska politika temelji na tome da svako dijete u svom kvartu ima pristup kvalitetnom odgoju i obrazovanju.

"Ovakvi novčani transferi samo u glavnom gradu dovode do depopulacije drugih dijelova Hrvatske. Činjenica jest da je ta mjera počela sa 23 milijuna kuna i onda završila s 523 milijuna kuna godišnje. To je iznos koji je potrebno izdvojiti ove godine za korisnike ove mjere", objasnio je gradonačelnik. Naglasio je i kako je ta mjera zapravo odluka o novčanoj pomoći, nije temeljena ni na kakvom zakonu te se ne radi o nikakvom stečenom pravu.

- Radi se o odluci, ne o zakonu, ne postoji čak ni ugovorni odnos između Grada i korisnika te mjere - rekao je Tomašević.

Na sjednici Skupštine sudjelovao je i zastupnik Miroslav Škoro koji zastupa Hrvatske suvereniste, čiji je dolazak pozdravio i gradonačelnik.

- Moram priznati da mi je drago i ovom prilikom pozdravljam zastupnika Škoru koji je nakon šest mjeseci, nakon konstituirajuće sjednice, posjetio nas prvi puta na radnoj sjednici Skupštine. Drago mi je da se pojavio nakon što je izgubio na izborima, da se konačno pojavio kao zastupnik -  zaključio je Tomašević.

 

Komentara 2

BL
Blomberg
17:37 09.12.2021.

Sad ce se javiti opet (mechte gern gradonacelnik Zagreba ) i kritizirati Tomasevica, da taj HDZ-ovac dojde na mjesto tomasevica odmah se selim iz ZG.

SA
sargu123
17:33 09.12.2021.

Odlična odluka. Podrška Tomislavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije