do 30. prosinca

Tradicionalni ciklus u Kinoteci: "Batman" i Kubrick u Zimskim pričama sa "Stricem"

Zagreb: Legendarno kino Kinoteka ponovno otvorilo svoja vrata
Igor Kralj/PIXSELL
16.12.2022.
u 10:00

Na žanrovski šarolikom popisu našle su se komedije "Tangerine" i "Najluđi Božić", posljednje redateljsko ostvarenje Stanleya Kubricka "Oči širom zatvorene" te recentni filmovi poput "Zelenog viteza"

Već tradicionalni ciklus Zimskih priča ponovno je na rasporedu u Kinoteci, a ove godine inspiriran je domaćim crnohumornim trilerom "Stric". Autori te uspješnice Andrija Mardešić i David Kapac odabrali su filmove za program koji će trajati do 30. prosinca, i to po principu "koji bi film Stric gledao s obitelji nakon božićne večere".

-Naš izbor uključuje filmove koji na razne načine evociraju Božić, a nisu u klasičnom smislu božićni – navode Mardešić i Kapac.

Na žanrovski šarolikom popisu našle su se komedije "Tangerine" i "Najluđi Božić", posljednje redateljsko ostvarenje Stanleya Kubricka "Oči širom zatvorene" te recentni filmovi poput "Zelenog viteza". Na platno Kinoteke dolazi i Tim Burton s uspješnicom "Batman se vraća", horor-komedija "Dan zvijeri" te "Moja noć s Maud" redatelja Érica Rohmera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije