Donedavno bio je to tek izlaz na Varšavsku ulicu iz Centra Cvjetni, u kojemu se malo tko duže zadržao, svi su samo žurili van. Sada je ovdje sasvim druga priča.
Baš oko podneva, kada počinje gradska “špica” živne čak devet različitih restorana, koji odlično funkcioniraju kao cjelina, nudeći posjetiteljima najraznolikiji gastro izbor na jednom mjestu.
Pomno osmišljeno
Azijska, talijanska ili meksička kuhinja, zdravi sokovi ili slastice, jušna jela ili vrhunski roštilj, sve se ovo može kušati u samo jednom prolazu.
Koncept u kojemu svaki od devet restorana djeluju zasebno, ali su spojeni poretkom i zajedničkom terasom, kako objašnjavaju iz Centra Cvjetni, detaljno se testirao prije no što su ga odlučili i ostvariti.
–Prije svega, osjetili smo da je jedan ovakav koncept potreba jedne metropole, odnosno milijunskoga grada, čijim centrom svakodnevno prolazi i u njemu se zadržava velik broj ljudi. Tražili smo način da ne budemo klasični, a da svakom gostu istovremeno ponudimo mogućnost velikog izbora - objašnjava Predrag Janković, voditelj novih restorana.
Sva su jela pažljivo osmišljena i degustirana, ono što im se nije činilo dobro popravljalo se, a koncept se, kako kažu u centru, razrađivao gotovo godinu dana. Da se to i te kako isplatilo, svjedoči upravo velik broj posjetitelja, koji iz dana u dan raste.
–Svi koji dođu su oduševljeni, a mnogi se i vraćaju ponovno, zbog raznolikog izbora - dodaje Janković.
Gosti biraju sami
Na jednom se mjestu tako nalaze Wok Me s azijskom kuhinjom, Batak grill već poznat po izvrsnom roštilju, Torteee! s bogatim izborom slastica, Juhu! za ljubitelje jela na žlicu, Mex sa tradicionalnom meksičkom kuhinjom, Fruteria s voćnim delicijama, Pasta Fasta s talijanskim specijalitetima, Fresh Me s hamburgerima i sendvičima te, na koncu, dobro poznat Fifty Fifty s klasičnim izborom toplih jela.
–Sve se priprema pred gostom, koji u svakom od restorana može sam birati između brojnih dodataka, umaka, salata, ovisno o ponudi. Jela se mogu odmah spakirati “za van”, a za one koji ne žele jesti s nogu, tu je i zajednička natkrivena terasa sa 130 sjedećih mjesta - objasnio je Janković. Kada je riječ o posjetiteljima, oni se ne mogu svesti pod zajednički nazivnik. U tjednu tu su poslovni ljudi, studenti, turisti, a vikendom, uz ljubitelje subotnje špice, ima i onih koji ovdje požele pojesti obiteljski ručak.
>>Kineski, japanski, vegetarijanski... Fast food na drugačiji način
A kakve su cijene?