Građanska incijativa

U petak novi prosvjed za dokidanje imena Trga maršala Tita

trg marsala tita
Sinisa Kanizaj/PIXSELL
07.12.2011.
u 11:53

Riječ je o desetome javnom okupljanju članova ove inicijative, koja okuplja brojne intelektualce željne promjene imena jednog od najljepših zagrebačkih trgova

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, stotinjak članova Građanske inicijative za Hrvatsku bez totalitarističkih obilježja u petak će zapaliti svijeće ispred Hrvatskoga narodnog kazališta na Trgu maršala Tita u obliku pitanja: Gdje je Trg Titovih žrtava?

– Važno nam je uklanjanje sadašnjeg imena trga, jer se zalažemo da se iz hrvatskih javnih prostora uklone totalitaristička obilježja, a osobito s trga gdje se nalazi kazalište, pojasnila je Maja Runje, koordinatorica Kruga za trg.

Riječ je o desetome javnom prosvjedu članova ove inicijative, koja okuplja brojne intelektualce željne promjene imena jednog od najljepših zagrebačkih trgova.

Komentara 26

DO
doktorica
12:16 07.12.2011.

baš su pogodili timing...sad će im SDP \"sigurno\" to omogućiti....

DU
Deleted user
12:21 07.12.2011.

Drugovi i Drugarice, . Očekujem da će drug Ranko zabraniti ovakve primitivne demonstracije i upotrijebiti sva sredstva uključujući suzavac,tenkove i oklopne jedinice milicije da se to divljanje spriječi

VL
   
12:16 07.12.2011.

\"jednog od najljepših zagrebačkih trgova. \" okaljan imenom jednim od 10 največih zločinaca planete Zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije