Više od sto vrsta rakija na jednom mjestu, u Tkalčićevoj 45. Rakhia Bar, otvoren prije otprilike mjesec dana, vrlo je brzo postao jedno od omiljenih zagrebačkih okupljališta.
Ugodan ambijent nalik na dnevni boravak, ali i ponuda koja je, nakon zatvaranja mnogima omiljene kultne rakijarnice Cice, "zagrijala" hladne dane u Zagrebu, ključni su razlozi zašto se Rakhia Bar našao na popisu najposjećenijih mjesta u gradu.
– Kod nas se mogu probati rakije iz Istre, Slavonije, Dalmacije, Gorskog kotara te Bosne, i to isključivo s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – objasnio je Davorin Szilvasy, koji je prvu rakijarnicu sa suprugom Ivanom otvorio u rodnoj Rijeci. Kako je objasnio, Riječani su se oduševili njihovom ponudom pa je red došao i na Zagreb. Od specifičnosti Szilvasy ističe rakije s tartufima ili zlatnim listićima, ali i feferonima.
– Većina rakija stoji deset kuna, osim nekih ekstravagantnijih, kao što je ova od zlata, koja košta tridesetak kuna. Međutim, upravo su to okusi koje većina rado isprobava, više se eksperimentira nego što se piju klasične medice ili travarice – rekao je Davorin Szilvasy. Osim samih žestica, u Rakhiji se može naći sve što i u običnom kafiću, od sokova do kava.