Ana Vidić svojim ukućanima svaki dan priprema ukusna jela od svježih namirnica s tržnice. Najčešće kupuje na Dolcu i na tržnici u Branimirovoj. Nema, kaže, zahtjevne ukućane, suprug i kćeri jedu sve što skuha.
Sastojci (za tri osobe)
1 zelena salata - 6 kuna
½ kg bijelog luka - 10 kuna
½ kg suhih šljiva - 10 kuna
1 kg krumpira - 5 kuna
800 g pilećih bataka sa zabatkom - 25 kuna
1 žlica vegete
1 žlica soli
1 mrkva
ocat
ulje
200 g tjestenine
Cijena namirnica za pečenu piletinu s pomfritom i pilećom juhom (za četiri osobe) - 56 kuna
Postupak:
U zdjelu s vodom staviti komad piletine, jedan krumpir, mrkvu i dodati soli i vegete. Nakon 30 minuta procijediti juhu te staviti tjesteninu za juhu. Juha s tjesteninom gotova je za 5 – 6 minuta.
Pileće batake začiniti s prstohvatom soli i vegete. Na tavi zagrijati ulje i dodati začinjenu piletinu.
Peći na laganoj vatri 20 minuta. Krumpire narezati na kriške i ubaciti u posudu s uljem. Ulje treba prekriti krumpire. Pomfrit je gotov za 15 minuta. Uz pečenu piletinu i pomfrit servirati zelenu salatu, posoliti, začiniti octom i uljem.
>>Za hladnih zimskih dana najviše se voli okrijepiti ajngemahtecom