Tomo Ricov neće za sebe nikad reći da je kralj noćnog života u Zagrebu. No, činjenica je da su “in” mjesta gotovo u pravilu uvijek imala neke veze s njim. Kao neko iznenađenje pročula se vijest da napušta Pepermint u Ilici 24 i u blizini organizira novi klub, Peper, u Maraschinu u Margaretskoj 1.
No, nema tu nikakve tajne.
– Prostor u Ilici zaista je sjajan, ali ima i jako puno mana. Zadan je, terasu nismo mogli imati, pa smo imali situaciju da vodimo poznato mjesto u koje se dolazilo iza pola dva. A danju nismo mogli raditi uopće – kaže Ricov dodajući kako Peper ima i neiskorištenog prostora pa se može i proširivati.
Nema tu sentimenta
Sentimenta nema, sve je posao, nije žalio ni za Kulušićem. Pogotovo zato što će u novi klub donijeti praktično sve iz staroga. Uključujući atmosferu.
– Ovdje ćemo raditi na tri etaže pa smo po prostoru gotovo jednaki. Glavna je promjena to što će Peper biti i dnevni klub s dnevnim i after work partyjima. Terasu ne trebam posebno komentirati, ona je već odavno simbol centra – ističe Ricov uz jednu anegdotu. Ondje gdje je bio Maraschino, a sada je Peper, bio je Maraskin dućan.
Željeli smo napraviti mjesto u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. No, ne stereotipno, već takvo da se odmah vidi tko je ekipa koja vodi klub. Ljudi ipak ne dolaze u neki prostor zbog uređenja, nego zbog energije
– Moj je dugogodišnji poslovni partner Ivan Jokić iz Zadra, pa odatle ta poveznica – govori nam pa opisuje prostor. Osmislio ga je Nediljko Mikac Cak, koji je postavio i Johann Franck te Pepermint. Pomogao mu je treći partner u poslu Mladen Vidović.
Sve je u retro trendu, zid je ogoljen do cigle, i to doista atraktivno izgleda. Praktično su svi elementi interijera doneseni iz Peperminta. Namještaj je modularni pa se u kratkom vremenu može posložiti, po potrebi, za tulum ili za kafić. Ljudi će moći dolaziti i odlaziti kako i kada žele, samo na kavu ili do pet ujutro.
– Ne vjerujem u velike investicije. Obično se tada previše ulaže u svjetlo ili u podne pločice. Nama to ne treba. Šank je, primjerice, izrađen od stotinu godina starih greda i može se začas rastaviti – ističe Ricov te otkriva kako će na fasadi stajati logotip starog kluba, ali umanjen za “mint”.
– Željeli smo napraviti mjesto u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. No, ne stereotipno, već takvo da se odmah vidi tko je ekipa koja vodi klub – uz smijeh će Ricov. Ističe i kako ljudi ipak ne dolaze u neki prostor zbog uređenja, nego zbog energije.
Gore chilling, dolje clubbing
– Imat ćemo dva DJ pulta. Gore će biti opuštenije, a dolje clubbing. Najuspješniji programi iz Peperminta bit će i ovdje, kao i sva ekipa koja je sa mnom ondje radila, a uvodimo i stand-upove. Subotom ćemo imati i dnevni program, radni je naziv Kofi Anan. Gostima ćemo nuditi i gin-tonic posebno napravljen za Peper. Bit će ovdje dobra, ljuta zabava – zaključuje Ricov.
Ja uskoro pilanu otvaram, pa cu isto platiti clanak, da me malo pohvalite :))).