toplinski val

Upozorenje meteoropatima: Još sutra će temperature ići do 36 °C, a onda slijedi preokret

Vrućine na zagrebačkom asfaltu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
15.08.2021.
u 18:08

Slijedi naglo zahladnjenje

Pretežno sunčano, vruće i sparno bit će sutra kroz dan, a prema večeri i u noći, uz jači razvoj oblaka na širem području grada, mogući su i izraženiji pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura od 19 u okolici i do 23 u središtu grada, a najviša dnevna od 34 do 36 °C, izvještaj je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Od utorka će pak temperatura zraka u Zagrebu pasti za više od deset stupnjeva.

Oni koji su osjetljivi na promjene vremena morat će pripaziti nakon ponedjeljka, odnosno u noći s ponedjeljka na utorak, zato što slijedi naglo zahladnjenje. U utorak se, naime, sredinom dana očekuju pljuskovi, a dnevna temperatura će se kretati od 19 do 22 °C. Ostatak tjedna ne bi trebalo više biti iznenadnih kišnih momenata, a dobre vijesti su za one koje ne podnose najbolje vrućinu da će se temperatura zraka kretati oko 26 °C i bit će povremene naoblake, dok će prema vikendu ponovno lagano rasti. U petak i subotu se zasad predviđa da bi se temperature mogle popeti ponovno iznad 30 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije