REDOVNA PRESICA

Tomašević: Hvala vatrogascima na brzoj reakciji, policija će uskoro započeti istragu

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao redovnu konferenciju
Zeljko Hladika/PIXSELL
19.07.2022.
u 11:59

Gradonačelnik je na redovitoj konferenciji za medije napomenuo i kako svi zagrebački vatrogasci rade iznimno dobar posao

U 11 sati, u prostorijama ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je proces prijava za sedmu generaciju najvećeg startup akceleratora – Startup Factory. Najboljim timovima za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda Grad Zagreb osigurao je 800 tisuća kuna.

Nakon toga, gradonačelnik i zamjenica Danijela Dolenec i Luka Korlaet na istom mjestu održali su redovnu konferenciju za novinare.

VIDEO: Redovna konferencija za novinare gradonačelnika Zagreba

– Nešto vas je manje nego inače, očito su počeli praznici, ali vidim da neki od vas ustraju – našalio se gradonačelnik i pozdravio novinare te započeo konferenciju koja je trajala znatno kraće nego inače.

O požaru

Tomašević se na početku osvrnuo na sinoćnji požar u centru grada:

– Zahvalio bih vatrogascima koji su u roku od samo jednog sata stavili pod kontrolu požar u Berislavićevoj, srećom nije bilo ozlijeđenih. Uskoro će krenuti očevid od policije pa će se vidjeti koji je uzrok požara – kazao je te istaknuo ulogu vatrogasaca i dodao da Arheološki muzej nije zahvaćen iako se prvotno činilo kako i na tom objektu ima štete.

Foto: Dario Topić

Napomenuo je da su zagrebački vatrogasci dobro opremljeni.

– Podijelili smo desetak kombija DVD-ima diljem Zagreba, a prošle godine i novo navalno vozilo proizvedeno u Hrvatskoj. Prošle godine dali smo im i novčanu nagradu od nekoliko tisuća kuna s obzirom na angažman tijekom potresa – dodao je.

O aktualnim temama

Gradonačelnik se vrlo kratko osvrnuo na prošlotjedni incident u Skupštini kada je zastupnik stranke Možemo opsovao SDP-ova zastupnika

– On je to već demantirao i nikoga nije poslao tamo gdje je rečeno – rekao je Tomašević o psovanju i dodao da nema potrebu to komentirati. Istaknuo je da se sa spornim SDP-ovim amandmanom zbog kojeg je do incidenta i došlo ne slaže.

12.07.2022., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici pocela je 14. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Podsjetimo, tim se amandmanom tražilo da se zastupnicima preporuči da ne budu čak ni u savjetodavnim tijelima gradonačelnika.

Na kraju ekspresne presice gradonačelnik je u šali rekao da zaključuje kako je s Čistoćom sada sve u redu budući da mu nisu postavljena pitanja oko odvoza otpada.

VIDEO Veliki požar u središtu Zagreba

Ključne riječi

Komentara 14

ST
stefj
11:50 19.07.2022.

Ovaj Zagreb se sveo na PR. Nije bitno što se napravi, što ne štima, bitno je da se priča i reklamira... Uglavnom rješavaju probleme koje su si sami stvorili, a istovremeno usluga sve manja za sve veće novce... Do sada je glavni doprinos bila šarena klupica farbana dvaput, sve ostalo se svelo na izradu problema da bi ih se moglo rješavati u daljnjem mandatu...

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
11:59 19.07.2022.

Možda prizna da je potpuno nesposoban za išta složenije od otvaranja poštanskog sandučića i počini samoubojstvo kako bi nas spasio od još tri godine propadanja.

DA
daliboris
12:21 19.07.2022.

Odvratno je iritantan i naporan Senf s tim svojim pressicama. Daj prestani više prodavati maglu i šuplje izjave. Unazađuješ Zagreb i to više ne možeš sakriti nekakvim manipulatorskim pričama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije