redovna konferencija

Tomašević: Jedan mandat nikome nije dovoljan, kandidirat ću se i za drugi

Zagreb: Gradonačelnik sa suradnicima obišao gradilište Paromlin gdje će se graditi Gradska knjižnica
Slavko Midzor/PIXSELL
04.06.2024.
u 11:00

Na sljedećoj sjednici Skupštine proračun ide na rebalans te će se povećati za 10 posto. Cilj je osigurati da do kraja godine ne rastu troškovi za građane, napomenuo je Tomašević

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije te predstavili rezultate rada u prve tri godine mandata.

– Zagrebački holding drugu godinu zaredom pozitivno posluje, a uz to se i razdužuje, prvo su javno poduzeće u Hrvatskoj koje je izdalo obveznicu povezanu s ekološkom održivošću. Od 1. lipnja uveli smo besplatan javni prijevoz za sve starije od 65 godina, te se 160 tisuća sugrađana besplatno vozi ZET-om, a to je kao cijeli Split. Svim građanima Zagreba je od početka svibnja omogućena besplatna vožnja Žičarom – naglasio je Tomašević. Pohvalio se i s 16 novih, dograđenih i obnovljenih osnovnih i srednjih škola, od čega je osam sufinancirano iz EU fondova, a osam iz gradskog proračuna.

Do kraja mandata planira izgraditi još pet škola, što je ukupno čak 21 škola u mandatu. Lani su izgradili četiri vrtića, pet će izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine, pohvalio se.

Osvrnuo se i na novi model odvožnje otpada. Zagreb je jedini grad koji ima model plavih vrećica, a očekuje se da će njegov primjer slijediti i drugi gradovi, uvjeren je.

– Povećali smo solarne kapacitete. Na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta – rekao je.

Na sljedećoj sjednici Skupštine proračun ide na rebalans te će se povećati za 10 posto. Cilj je osigurati da do kraja godine ne rastu troškovi za građane, napomenuo je.

Na pitanje ima li nešto čime je nezadovoljan, Tomašević je rekao da je puno vremena otišlo na rasprave o lokaciji Centra za gospodarenje otpadom. Rekao je da je tri godine na vlasti, a na temu gospodarenja otpadom je razgovarao s četiri različita ministra. Uvjerava da od tog projekta neće odustati te će 2028. godine otvoriti Centar. 

– Jedan mandat nikome nije dovoljan. Kandidirat ću se za još jedan, želim završiti sve započete projekte – kazao je.

O petoj parkirnoj zoni Tomašević nije htio razgovarati kao niti o čipiranju kanti.

Komentara 41

Avatar AlPoS
AlPoS
11:12 04.06.2024.

Sekta koja uništava gradska trgovačka društva i dodjeljuje poslove drugima.

JR
Jr48
11:23 04.06.2024.

Ma bolje da šute i ne provaljuju se sa "rezultatima" zvuče kao Srećko Šoić iz Tesne kože

Avatar kenj@c
kenj@c
11:20 04.06.2024.

Porazni rezultat je isto rezultat. Realno, čovjek ništa pozitivno napravio nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije