SNIMKA UHIĆENJA

VIDEO U Zagrebu razbijen veliki narkolanac: Pogledajte upad specijalaca, pali važni članovi bande

Uhićeno više osoba koje su se povezale radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama
Screenshot/MUP
16.10.2024.
u 18:09

Policija je na području Zagrebu uhitila tri muškarca koji su se povezali radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestio je MUP

Hrvatska policija uhitila je na zagrebačkom području, temeljem Europskih uhidbenih naloga, više osoba koje su se povezale radi proizvodnje i prometa drogama, i zaplijenila više od pet kilograma kokaina, izvijestilo je u srijedu Ministarstvu unutarnjih poslova RH.

"Postupajući po Europskim uhidbenim nalozima SR Njemačke, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s policijom SR Njemačke, proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga u sastavu zločinačkog udruženja na području obiju država.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 15. listopada policijski službenici su na zagrebačkom području uhitili dva hrvatska državljana, 51-godišnjaka i 57-godišnjaka, za koje je utvrđena sumnja da su, kao viši pozicionirani članovi zločinačkog udruženja, sudjelovali u organizaciji krijumčarenja droge", stoji u priopćenju MUP-a.

Također je utvrđeno da je 44-godišnjak, državljanin Srbije, u neutvrđenom vremenu pa do 15. listopada 2024. godine, radi stjecanja nepripadajuće materijalne koristi, od nepoznate osobe u SR Njemačkoj nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je potom u svojstvu kurira prenosio u Republiku Hrvatsku sve radi daljnje preprodaje na narko tržištu.

Tijekom realizacije kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su, u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, 15. listopada 2024. godine oko 4 ujutro na autocesti A2 kod Zaprešića zaustavili osobno vozilo njemačkih registarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao spomenuti 44-godišnjak.

VEZANI ČLANCI:

Na temelju naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga vozila kojom je, u posebno ugrađenom spremniku u unutrašnjosti vozila, pronađeno i potom oduzeto pet paketa s ukupno više od pet kilograma kokaina te šest paketića marihuane sveukupne težine 118 grama. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 51, 57 i 44-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO Pogledajte kako izgledaju tuneli Hezbollaha: Objekti su funkcionalni za život, frižideri su puni namirnica

Uhićeno više osoba koje su se povezale radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama
1/7
Ključne riječi

Komentara 2

DE
Decibel
20:41 16.10.2024.

Pa nisam baš siguran da visokopozicionirani članovi narko kartela žive u ovakvoj rupčagi.

Avatar bozijo
bozijo
19:10 16.10.2024.

Ne,nije moguće,ne vjerujem da državljanin Srbije valja drogu po Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije