Projekt

Vlasnik Eurohala: Talac sam Bandića i SDP-a

bandic (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
23.02.2011.
u 17:12

Investitor Radnić nije želio kupovati zemljište jer je Grad vlasnik bolnice, želi graditi robnu kuću od 14 milijuna kn

Tomislav Radnić, vlasnik tvrtke Eurohala, ljut je na zastupnike u Gradskoj skupštini koji su mu u utorak spriječili gradnju ceste do zemljišta na Jankomiru.

Loš ugovor

Na prijedlog Morane Paliković-Gruden prijedlozi da Psihijatrijske bolnica sv. Ivan Gradu daruje 10.000 metara četvornih trebali su biti maknuti s dnevnog reda, na što se gradonačelnik Milan Bandić razbjesnio i povukao svoja 26 prijedloga. M. Paliković Gruden smetalo je što u ugovoru o darovanju 13 milijuna kuna vrijednog zemljišta nema obveza Grada prema bolnici. A Grad je već ranije, kada mu je darovala 54.000 metra četvorna, obećao bolnici izgraditi dva odjela vrijedna 90 milijuna kuna. O tome sada nema spomena, a ravnatelj bolnice Mate Mihanović rekao je da vjeruje da će Grad naći načina financirati odjele. Dokumentacija im je spremna, a platili su je novcem od zemljišta koje su prije šest godina prodali Eurohalu za 10,4 milijuna kuna. Upravo na tom zemljištu, južno od Ulice Antuna Šoljana, Eurohala treba graditi robnu kuću koja ovisi o zemljištu, na kojemu su se sukobili Bandić i zastupnici. S ranije darovanim zemljištem Eurohal nema veze, tvrdi Radnić.

Partneri računaju na rok

– Dozvolu ne možemo dobiti bez ceste. Iza mene stoje partneri iz inozemstva, ne mogu vam ih otkriti zbog poslovne tajne. S obzirom na to da Grad nema novca, mi smo htjeli izgraditi prometnicu koja bi nas, s rješavanjem imovinskih problema, koštala najviše 12 milijuna kuna. Glupo je da mi od bolnice, kojoj je grad osnivač, kupujemo zemljište, a onda ga prodamo Gradu koji je dužan graditi infrastrukturu – kaže T. Radnić. Projekt robne kuće vrijedan je 14 milijuna eura. Radnić je ljut jer strani partneri ne toleriraju kašnjenja i drži se taocem Bandića i SDP-ove skupštinske većine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije