U lipnju na Jarunu

Zagreb domaćin međunarodne akrobatske utrke zrakoplova

avion
Adria Air Race 2012
14.05.2012.
u 13:45

Jedna od glavnih karakteristika ovoga sporta je njegova atraktivnost za gledatelje, a kada utrku postavite iznad jezera, vrlo blizu publici, zasigurno je da nitko s nje neće otići razočaran – smatra direktor manifestacije.

Međunarodna akrobatska utrka zrakoplova Adria Air Race 2012. održat će se 9. lipnja na Jarunu. Nakon iznimno uspješne utrke koja se 2011. godine održala na zadarskoj rivi, ove godine akrobacije će se izvoditi iznad zagrebačkog mora, potvrdio je direktor manifestacije Marko Emer.

– Grad Zagreb prepoznao je važnost ovoga događaja ne samo kao sportske manifestacije, nego kao događaja iznimno bitnog za turističku ponudu grada. Osim što utrka ima međunarodni karakter, vjerujemo da će puno učiniti za promidžbu Zagreba te da će privući velik broj posjetitelja i iz inozemstva – istaknuo je Emer.

Emer je istaknuo da je na Jarun dolaze najbolji akrobatski piloti jer malo tko ima dozvolu letjeti akrobacije kakve ih očekuju u Zagrebu. Dodao je da će program u usporedbi s prošlogodišnjim biti ponešto izmijenjen, a utrka još zanimljivija i teža za natjecatelje.

– Jedna od glavnih karakteristika ovoga sporta je njegova atraktivnost za gledatelje, a kada utrku postavite iznad jezera, vrlo blizu publici, zasigurno je da nitko s nje neće otići razočaran – smatra direktor manifestacije.

Osim spektakla na nebu, posjetitelje očekuje i vrlo zanimljiv program na zemlji osmišljenza sve uzraste pa će se ponuditi skokovi padobranaca, let  helikoptera te nisko prelijetanje vojnog  i putničkog zrakoplova, a najmlađi će posjetitelji moći sjesti u prave zrakoplove izložene na zemlji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije