PRILAGOĐENO I OSOBAMA S INVALIDITETOM

Zagreb kupio električno vozilo od 32 tisuće eura za prijevoz pacijenata u Vrapču

Grad Zagreb
02.10.2024.
u 10:28

Klinici za psihijatriju Vrapče uručen je certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime je postala jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj.

Klinike za psihijatriju Vrapče od danas ima na uporabu novo električno vozilo za prijevoz pacijenata u krugu Klinike, koje je financirao Zagreb, izvijestili su iz Grada. Time će se za pacijente koji se teže kreću, omogućiti sigurniji i udobniji prijevoz unutar bolnice. Vozilo, čija vrijednost nabave je 32.000 eura, ne ispušta štetne plinove te time doprinosi i zdravijem okruženju, dodaje se u priopćenju.

– Vozilo je prilagođeno i osobama s invaliditetom, opremljeno pristupnom rampom i prostorom za invalidska kolica čime će moći lako i sigurno koristiti prijevoz – rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović. Napominje da će i osoblju bolnice znatno pomoći u komunikaciji i povezanosti unutar Klinike, čije je područje površine veće od 90 tisuća metara četvornih.

POVEZANI ČLANCI:

Klinika će u studenome ove godine obilježiti 145. obljetnicu rada i koja je simbol psihijatrijske skrbi u Hrvatskoj. Iz Grada podsjećaju da je prošle godine otvorena obnovljena i opremljena zgrada Odjela psihogerijatrije koja se prostire na tri tisuće metara četvornih. Klinici za psihijatriju Vrapče tada je uručen i certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime je postala jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije