Zagrebački su školarci u Maksimiru, uz pomoć gastro kuhara Branka Ognjenovića, osmislili zdrave sendviče s PIKOM u zanimljivoj kulinarskoj radionici i saznali sve informacije o važnosti zdrave prehrane za organizam.
Iz prve ruke konkretne savjete uputila je nutricionistica Sanja Ćosić, odgovarajući na brojna pitanja zagrebačkih mališana koji su pokazali želju da se izborom pravilnog obroka pripreme za školske i druge obveze.
Gastro kuhar Branko Ognjenović podijelio je svoje iskustvo sa školarcima i otkrio im koje zdrave namirnice koristi pri izradi zdravog sendviča te ih uključio u mali kviz spravljanja zanimljivih sendviča. Djeca su se odlično snašla u izradi sendviča, a najčešće su koristili svježu rajčicu i zelenu salatu te su izjavili kako uživaju u izradi sendviča s PIKO proizvodima: PIKO Original, PIKO s povrćem i PIKO sa sirom jer im omogućuju pregršt raznolikih okusa i kombinacija.
Brankova izjava da nije postao kuhar, bio bi odgajatelj u vrtiću posebno je obradovala prisutne školarce, koji su nestrpljivo čekali red za izradu i kušanje zdravih sendviča.
Školarci su naučili više o važnosti prehrane uz savjete nutricionistice Sanje Ćosić koja je istaknula da je briga o prehrani izuzetno važna jer ima utjecaj na zdravlje, raspoloženje, snagu i koncentraciju. Upravo PIKO sadrži proteine koji pomažu obnoviti stanice nakon tjelesne aktivnosti, a pomoći će za što lakše učenje i da odmorni odradimo sve dnevne obveze. Stoga, PIKO je odličan odabir za djecu jer daje dovoljno energije, a pritom ne potiče žeđ. Neka PIKO bude i vaš odabir za najbolji i najukusniji zdravi sendvič kojim može započeti nova školska godina.