Pokrenuli i akciju prikupljanja sredstava

VIDEO Zagrebački vatrogasci u akciji solidarnosti s kolegama u Ukrajini

Zagreb:  Tomislav Tomašević pridružio se vatrogascima u akciji solidarnosti i  podrške Ukrajini
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
12.03.2022.
u 21:15

Akciji zagrebačkih vatrogasaca nazočio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo kako se Grad Zagreb time priključio inicijativi mreže europskih gradova Eurocities te se danas u 100-njak gradova održavaju akcije solidarnosti s građanima Ukrajine.

Formirajući svojim tijelima i vatrogasnim vozilima znak "peace" u svjetlima žuto-plave boje ukrajinske zastave zagrebački su vatrogasci u subotu iskazali solidarnost sa svojim kolegama koji su u ruskoj invaziji na tu zemlju dosad izgubili 12 vatrogasaca dok ih je 28 ranjeno. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada (JVP) Zagreba Siniša Jembrih rekao je kako su se čuli s kolegama u Ukrajini gdje situacija nije dobra te je dosad uništeno 70 vatrogasnih postrojbi. 

Pokrenuli su i akciju prikupljanja sredstava za kupnju pancirnih jakni za ukrajinske vatrogasce o čemu se više informacija može pronaći na internet stranicama JVP-a.

Akciji zagrebačkih vatrogasaca nazočio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo kako se Grad Zagreb time priključio inicijativi mreže europskih gradova Eurocities te se danas u 100-njak gradova održavaju akcije solidarnosti s građanima Ukrajine.

– Još jednom najoštrije osuđujemo napad na Ukrajinu, izražavamo solidarnost i spremni smo pomoći – kazao je. Podsjetio je kako je u Zagrebu privremeni smještaj pronašlo 200-njak ljudi u objektima kojima upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova, u Motelu Plitvice i Rakitju, dok ih je puno više smješteno u privatnom smještaju, kod rodbine i prijatelja.

– Vidjet ćemo kako će valovi izbjeglica stizati u Zagreb no na Zagrebačkom velesajmu pripremamo jedan paviljon za njihov smještaj, da budemo spremni ako dođe do većeg vala – rekao je Tomašević. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije