26. IZDANJE

Zelinska kestenijada privukla na tisuće posjetitelja: Osim u jesenskim delicijama, guštalo se i u lovačkom gulašu

Foto: Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline
1/7
14.10.2024.
u 16:54

Već u subotu brojni posjetitelji pridružili su se svečanom otvorenju obnovljene poučne ekostaze „Kroz Zelinsku goru“. Program pješačenja uključivao je pješačku turu kroz šumu s novim informativnim drvenim pločama, pružajući zanimljive informacije o biljnim i životinjskim vrstama

Nekoliko tisuća ljubitelja popularne jesenske delicija okupila je jučer 26. Kestenijada održana u Svetom Ivanu Zelini, a posjetitelji su, uz gastronomske delicije i raznolik program, imali prilike guštati i u nezaboravnom doživljaju prirode. Već u subotu brojni posjetitelji pridružili su se svečanom otvorenju obnovljene poučne ekostaze „Kroz Zelinsku goru“. Program pješačenja uključivao je pješačku turu kroz šumu s novim informativnim drvenim pločama, pružajući zanimljive informacije o biljnim i životinjskim vrstama. Za još bolju atmosferu i društvo pobrinuli su se Planinarsko društvo „Izvor” i Mario Valentić s edukativno-zabavnim programom „HealthyFIT Experience by Mario Valentić“. Program je uključivao body&mind trening te breathe&flow vježbe koje pomažu u unapređenju zdravlja, jačanju duha i tijela te povećanju vitalnosti. Šetnja kroz prirodu završila je na vrhu Kladeščice besplatnim ručkom na otvorenom.

Osim u mirisnim kestenima, brojni su posjetitelji jučer uživali i u bogatom programu namijenjenom svim generacijama. Udruga Amanita i restoran 4M priredili su impresivnu gastronomsku ponudu s gljivarskim gulašom, špek filekima, grahom, roštiljem i kolačima te izložbom gljiva i glazbom za sve prisutne. Moto i off-road klub Sv. Ivan Zelina uz kestene je poslužio i vrhunski grah.

VEZANI ČLANCI: 

U lovačkom domu na Kladeščici, održalo se i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, a članovi Lovačkog društva „Srndać“ podijelili su posjetiteljima brojne porcije slasnog gulaša. Uz natjecanje, lovci su zainteresiranima održali i edukaciju o životinjama na kojoj se moglo saznati nešto novo o fauni ovoga kraja.

Osim gastronomskih delicija, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva ponudila su mlado vino, licitare, kolače od kestena i pogačice, a za ljubitelje piva točilo se craft pivo pivovare Angeluš. Za najmlađe posjetitelje, Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina organiziralo je brojne zabavne igre na otvorenom koje su bile ispunjene smijehom, veseljem i natjecanjima, a Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline osigurala je prigodne nagrade za najmlađe sudionike ovih aktivnosti.

Savate klub Čigra organizirao je grupni dolazak na Kestenijadu, a ostali sudionici koji su i ove godine odlučili doći vlastitim automobilima bili su oduševljeni novom prometnom regulacijom koja je omogućila nesmetan protok vozila u oba smjera, eliminirajući problem dugotrajnog čekanja.

VEZANI ČLANCI: 

– Osim što smo prošle godine uspješno implementirali novu prometnu regulaciju, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Sv. Ivana Zeline ove su godine potaknuli i koncept dijeljenja vožnje kako bismo smanjili utjecaj na okoliš, čijoj su se inicijativi odazvali mnogobrojni posjetitelji, što nas iznimno veseli – istaknula je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica zelinske Turističke zajednice. 

Zelinska Kestenijada nije samo proslava tradicije i kestena, već i prilika za povezivanje s prirodom, koja već više od dva desetljeća okuplja sve veći broj sudionika koji žele provesti dan s obitelji na Zelinskoj gori. Organizatori manifestacije, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, zahvaljuju svima koji su sudjelovali i doprinijeli uspjehu ovog nezaboravnog događaja i pozivaju one koji nisu mogli prisustvovati događaju da svakako posjete Zelinu – destinaciju u blizini Zagreba koja 365 dana pruža uživanje u prirodi, svježem zraku i domaćim, autentičnim okusima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije