Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za povijest

Studenti tijelima ispisali riječ 'Sava' i slikali se, jer dom više nikad neće biti isti

dom sava
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
11.05.2015.
u 14:24

Uoči ljetne obnove najvećega studentskog doma u državi stanari su se okupili da bi ovjekovječili prizor za sjećanje

Dvjestotinjak studenata u bijelim majicama okupilo se između 1. i 9. paviljona Studentskog doma Stjepan Radić. Kamion s dizalicom spreman, muškarac i djevojka penju se na dizalicu na visinu od 50 metara i sve kulminira jednim klikom fotoaparata.

Rezultat - povijesna fotografija “Save”. Naime, stajanjem jedan uz drugoga u iscrtanom prostoru studenti su ispisali riječ “Sava”, a fotograf Mate Stipić, koji je tom prilikom čak pobijedio strah od visine, uhvatio je u kadar posljednju fotografiju toga studentskog doma u stanju u kojem se nalazi, prije rekonstrukcije koja kreće sredinom srpnja, kad se isele i zadnji stanari. Zadovoljna učinjenim bila je studentica 4. godine politologije i novinarstva, organizatorica projekta Manuela Ivić.

–Fotografija je bila inicijativa odbora Studentskog doma Stjepan Radić, a osim što će biti zadnja na kojoj se dom vidi u ovom stanju, bit će i kao naslovna fotografija časopisa “Sava”. Kada je u pitanju zajedništvo naš se dom uvijek iskaže - kaže M. Ivić.

Sljedeći projekt “Radićevi dani” održava se 29. i 30. svibnja i bit će mjesto okupljanja svih zagrebačkih studenata. Obnova uoči Europskih sveučilišnih igara 2016. trebala uvelike pridonijeti kvaliteti života u ovom, najvećem studentskom domu u državi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije