raspoređeni

Za novi snijeg spremne sve ekipe zagrebačke Zimske službe

28.12.2014., Zagreb - Cikona Ines zabijelila je Grad Zagreb u kojemu je napadalo 20-ak centimetara snijega.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
04.02.2015.
u 11:34

Ceste se prema potrebi posipaju solju, a osigurano je 13.500 tona. Zagrebačke ceste apeliraju na vozače da imaju zimsku opremu

Snijeg koji je Državni hidrometeorološki zavod najavio do kraja vikenda digao je na noge cijelu zagrebačku Zimsku službu. U pripravnosti je, kako su nam jučer rekli, svih 227 ekipa koje su raspoređene u 14 baza.

– Kod nas je na snazi treći stupanj pripravnosti što znači da smo svi spremni. Nadoknađene su i količine soli koje su potrošene i sada imamo u skladištu 13.500 tona soli – kazao je Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Prema prognozama, snijeg bi najjače trebao padati u četvrtak i to tijekom cijelog dana kada bi se zbog gužvi na cestama mogli stvoriti i problemi za ralice koje će imati manju mogućnost protočnosti.

– Nama je jako teško čistiti za radnog dana, no primarno će nam biti čistiti linije javnog gradskog prijevoza, mostove i ceste žile kucavice. Zbog toga apeliramo na vozače da koriste zimsku opremu, a svi oni koji mogu neka se koriste javnim prijevozom kako bi bilo što manje gužvi na cestama – kazao je Suša te dodao da će Zimska služba najviše raditi u poslijepodnevnim satima i noću kada na cestama nema automobila.

>>U Begovu razdolju izmjereno 109 cm snijega, u Delnicama 36

Ključne riječi

Komentara 6

HR
hromcan
11:06 04.02.2015.

Ja sam mislio da u Zagrebu netreba zimske sluzbe jer Bandic jede snijeg

KS
Kolektivna svijest
11:44 04.02.2015.

koji snijeg!?

HR
hromcan
11:06 04.02.2015.

Ja sam mislio da u Zagrebu netreba zimske sluzbe jer Bandic jede snijeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije