chefovi preporučuju

Božanstvena topla pita od špinata – ručak od kojeg vam za sutra neće ostati ni mrvica!

Foto: Hotel Esplanade
Božanstvena topla pita od špinata – ručak od kojeg vam za sutra neće ostati ni mrvica!
28.03.2023.
u 12:36
Obožavamo špinat u svim varijantama, a nije naodmet podsjetiti se i na to da je ova supernamirnica odličan izvor vitamina C, K, B i beta karotena. Da biste zadovoljili sve dnevne potrebe organizma za vitaminima, dovoljna je jedna šalica kuhanog špinata!
Pogledaj originalni članak

Ovu zahvalnu namirnicu možemo konzumirati u bezbroj različitih varijanti, a mi vam donosimo recept za pitu chefice hotela Esplanade Ane Grgić Tomić, po kojem je pripremamo već godinama i nikad je se nećemo zasititi. 

Foto: Hotel Esplanade

Topla pita od lososa i špinata

Sastojci za nadjev:

  • 250 g dimljenog lososa
  • 150 g špinata
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice brašna
  • limunova korica
  • sol, papar 
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • začinsko bilje

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani češnjak i začinsko bilje. Lagano dodajte brašno i dobro promiješajte, podlijte vrhnjem za kuhanje i miješajte brzo da se razbiju grudice. Zatim umiješajte sitno nasjeckani losos i špinat te malo naribane limunove korice. Po želji posolite i popaprite. 

Sastojci za prhko tijesto:

  • 350 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 jaje
  • malo soli

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Sve sastojke pomiješajte i zamijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju. Stavite na hladno pola sata da se tijesto stisne. Nakon toga ga tanko razvaljajte i stavite u namašćeni kalup za pitu. Na tijesto položite papir za pečenje ili aluminijsku foliju pa po njemu rasporedite rižu (da se kalup od tijesta lijepo oblikuje i ne napuhne pri pečenju) te pecite desetak minuta. Kalup s tijestom izvadite iz pećnice, uklonite rižu i papir, napunite nadjevom pa još pecite u zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.  Pitu poslužite toplu, narezanu na kriške. Uz nju možete poslužiti cherry rajčice i osvježavajuću salatu od rikule s listićima limunove korice i klicama. Ako imate male kalupe za pite, dimenzija oko 12 cm, možete napraviti 6 malih pita i svakome poslužiti jednu. 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.