Divlje šparoge potrebno je temeljito očistiti tako da se otklone svi tvrdi dijelovi i nečistoće, te ih možete kuhati sa šnitom bijelog kruha koji upije njihovu prirodnu gorčinu. Za kontrast okusa, jednostavni proljetni dresing najbolje je rješenje – vibrantnost okusa zajamčena – kaže Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.
Divlje šparoge s pečenom skutom i proljetnim dresingom
Sastojci (za 4 osobe):
- 3 svežnja divljih šparoga
- 500 grama kravlje skute
- cvjetni med
- začinsko bilje – ružmarin i timijan
Priprema:
Divlje šparoge očistite i skuhajte u slanoj vodi. Odmah ih ohladite da zadrže lijepu boju. Kravlju skutu narežite na deblje komade, premažite s cvjetnim medom i posipajte s ružmarinom i timijanom te stavite u pećnicu zagrijanu na 185 °C na 4 minute.
Sastojci za dresing:
- 1 žličica cvjetnog meda
- sok od jedne naranče
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
Maslinovo ulje, sok od naranče i med pomiješajte i povežite štapnim mikserom. Prelijte preko šparoga i poslužite uz pečenu skutu. Po želji dodajte rikolu ili neku drugu lisnatu salatu.