Iz bračne kuharice

Jabuke u šlafroku: Ne možete pripremiti toliku količinu koja se ne bi mogla pojesti

Jabuke u šlafroku: Ne možete pripremiti toliku količinu koja se ne bi mogla pojesti
10.01.2023.
u 07:00
Zbog čisto sentimentalnih razloga i nostalgije za vremenima kad su ljudi stvarno kuhali kod kuće i svaki dan se okupljali oko stola često listamo 'Bračnu kuharicu' nezaboravnog Igora Mandića i njegove supruge Slavice. Od prvog do zadnjeg to su redom dobro poznati recepti za jela na kojima smo odrastali, a jedno od njih danas nam je zapelo za oko i odmah smo ga odlučili pripremiti.
Pogledaj originalni članak

Ovo je univerzalni slatkiš koji možete ponuditi kod svečanih ručkova i večera, ali i umjesto večere. Svi ga vole i budite sigurni da ne možete pripraviti toliku količinu koja se ne bi mogla pojesti – stoji kao napomena uz recept za jabuke u šlafroku u Bračnoj kuharici Igora i Slavice Mandić. Evo i recepta za ovu omiljenu poslaticu koja najbolje prija u ovo doba godine.

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Jabuke u šlafroku (recept Igora i Slavice Mandić)

Sastojci:

4 reske jabuke (najbolje su vrste kanada)

3 jaja

200 g brašna

1 dl vode

2 dl bijelog vina

na vrh noža soli

1 žlica šećera (sitnog)

šećer u prahu za posipanje

cimet

ulje za prženje

Priprema:

Ogulite jabuke, izdubite peteljke i narežite ih na okrugle ploške. Brašno malo posolite, pošećerite i izmiješajte s bijelim vinom u glatku smjesu. Dodajte jaja pa dalje miješajte. Ako vam se tijesto čini suviše gusto, dodajte još malo vode. Ostavite ga pola sata da odstoji. Zagrijte oko pola litre ulja. Ploške jabuka umočiute u tijesto i pržite na jakoj vatri dok ne dobiju zlatnorumenu boju. Nemojte ih probadati vilicom prilikom okretanja u tavi da ne bi upile suviše masnoće, već ih pomoću dvije vilice oprezno preokrenite. Kad su gotove, izvadite ih na papirnate ubruse. Poslužite jabuke u šlafroku posute sitnim šećerom i cimetom.

Foto: Shutterstock

recept koji se nije mijenjao desetljećima

Zna se čiji su štrukli daleko najbolji! Isprobajte recept, ali iskoristite i siječanjsku ponudu hotela Esplanade i uživajte u autentičnom doživljaju

Zagrebački hotel Esplanade već tradicionalno tijekom siječnja u šik ozračju Le Bistroa nudi vruće i zapečene Esplanadine štrukle po posebnoj cijeni. Sve do 31. siječnja možete u njima uživati po vrlo popularnoj cijeni. Esplanadini štrukli pripremaju se od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća, a sinonim su za tradiciju i kvalitetu domaće gurmanske ponude.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.