lokalna kuhinja

Pljukanci u umaku od lisičarki po receptu restorana Vodnjanka – ručak koji nitko neće odbiti!

Foto: Josip Regović/Pixsell
Pljukanci u umaku od lisičarki po receptu restorana Vodnjanka – ručak koji nitko neće odbiti!
06.09.2022.
u 08:09
Za izvrsna, autohtona istarska jela ne morate potegnuti u unutrašnjost Istre – u restoranu Vodnjanka u Zagrebu imat ćete osjećaj da ste usred Vodnjana!
Pogledaj originalni članak

Ništa novo ne treba izmišljati i nitko nije vlasnik nekog recepta. Recepti su svi postojali, oni se samo mogu oplemeniti ili stilski i sezonski doraditi, tvrdi vlasnica restorana Vodnjanka, Svjetlana Celija.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Pljukanci u umaku od lisičarki

Za 500 g pljukanaca:

400 g glatkog brašna

300 ml vruće vode

Za umak:

300 g lisičarki

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Od brašna i vode umijesite tijesto koje ćete razvaljati na trakice. Trakice sijecite na komadiće i dlanom u dlan utrljajte svaki pojedini pljukanac. Gotove pljukance pobrašnite i kratko skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Lisičarke operite, narežite na listiće te zatim prijajte na maslinovu ulju. Na njih stavite kuhane pljukance, dodajte žlicu maslaca i malo vode u kojoj su se kuhali pljukanci. Začinite solju i paprom.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Svaki obrok u Vodnjanki mora početi s pršutom jer za Svjetlanu pršut je jedan od simbola Istre, baš kao maslinovo ulje, tartufi ili čaša dobrog vina.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.