Jedan savjet svakako trebate poslušati – cannole stavite odmah pržiti kako se tijesto na zraku ne bi osušilo.
Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem
Sastojci:
250 g glatkog brašna
25 g šećera
25 g masti
2,5 g soli
4 g cimeta
4 g kakaa
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje M veličine
50 ml vina
7,5 g octa
300 g ricotta sira
80 g šećera
100 g svježih malina
sjeckane pistacije
čokolada
mast ili ulje za friganje/pečenje
Priprema:
Za tijesto izmiksajte mast i šećer, zatim dodajte glatko brašno, sol, cimet, kakao, ekstrakt vanilije, jaje, vino i ocat, te umijesite glatko tijesto svilenkaste strukture. Tijesto razvaljajte i izrežite krugove koje ćete zatim motati oko metalnih rolica. Krajeve tijesta zalijepite s malo vode i jajeta. Zagrijte mast ili ulje do 170 – 180 °C, ubacite cannole i pržite dok se ne pojave mjehurići na površini tijesta. Za kremu kojom ćete puniti cannole, pomiješajte ricotttu, šećer i nasjeckane svježe maline. Rastopite malo čokolade nad parom i svaki cannol po rubu umočite u čokoladu. Zatim punite kremom od ricotte i malina i za kraj svaku stranu umočite u nasjeckane pistacije.