Slatke priče

Taj divni predmet želje: Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem – razlog zbog kojeg obožavamo slatko!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Taj divni predmet želje: Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem – razlog zbog kojeg obožavamo slatko!
04.04.2022.
u 11:12
Kao i brojne druge gastronomske divote, cannoli podrijetlo vuku s čarobne Sicilije. Tuljac od tijesta prženog u dubokom ulju, do vrha pun slatkog, kremastog nadjeva od ricotta sira samo najhrabriji pokušavaju napraviti sami. Recept je pred vama – i uopće nije komplicran.
Pogledaj originalni članak

Jedan savjet svakako trebate poslušati – cannole stavite odmah pržiti kako se tijesto na zraku ne bi osušilo.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem

Sastojci:

250 g glatkog brašna

25 g šećera

25 g masti

2,5 g soli

4 g cimeta

4 g kakaa

1 žličica ekstrakta vanilije

1 jaje M veličine

50 ml vina

7,5 g octa

300 g ricotta sira

80 g šećera

100 g svježih malina

sjeckane pistacije

čokolada

mast ili ulje za friganje/pečenje

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Za tijesto izmiksajte mast i šećer, zatim dodajte glatko brašno, sol, cimet, kakao, ekstrakt vanilije, jaje, vino i ocat, te umijesite glatko tijesto svilenkaste strukture. Tijesto razvaljajte i izrežite krugove koje ćete zatim motati oko metalnih rolica. Krajeve tijesta zalijepite s malo vode i jajeta. Zagrijte mast ili ulje do 170 – 180 °C, ubacite cannole i pržite dok se ne pojave mjehurići na površini tijesta. Za kremu kojom ćete puniti cannole, pomiješajte ricotttu, šećer i nasjeckane svježe maline. Rastopite malo čokolade nad parom i svaki cannol po rubu umočite u čokoladu. Zatim punite kremom od ricotte i malina i za kraj svaku stranu umočite u nasjeckane pistacije.

Savršeno

Craquelini s kremom od limuna i bijelom čokoladom popravit će vam raspoloženje u trenu!

Ova famozna slastica od kuhanog tijesta (choux pastry) izdašno punjenog kremom od limuna osvježavajući je desert koji će zadovoljiti želju za slatkim i kod najizbirljivijih članova obitelji. Recept smo dobili od mladog inženjera robotike i pastry chefa, Krešimira Bonačića Krešića, koji matematičkom preciznošću priprema slastice, a takvi su mu i recepti pa sigurno nećete pogriješiti u pripremi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.