Mitsubishi Space Star

Prostraniji u kabini, ostao kompaktan za gradski promet. Cijena kreće od 79.900 kuna

Mitsubishi Space Star
Foto: mitsubishi
1/5
22.01.2016.
u 12:00

I dalje su mu glavni aduti upravljivost i štedljivost, čemu pridonosi laka konstrukcija s masom od samo 845 kilograma

Atraktivniji robusniji izgled, uz povećanje dimenzija, krasi redizajnirani Mitsubishijev najmanji model Space Star, globalni model koji je od predstavljanja 2012. godine prodan u 330.000 primjeraka. U Europi je Space Star zamijenio popularni Colt, ali ponudio je pomalo jednovolumensku formu u relativno kratkom automobilu dugom samo 371 centimetar. Osvježenjem izgleda Space Star je dobio nove svjetlosne sklopove sprijeda (redizajnirana Bi-Xenon HID s LED pozicijskim svjetlima) i straga, odbojnike (s puno širom donjom rešetkom, ukrašen dramatičnim kromiranim obrubom s “dva zupca“), kao i kvalitetniju unutarnju opremu i bolje uređen interijer.

Prtljažnik od 235 litara

Dijelom je to i zbog povećanja dužine na 379,5 cm, što pruža više prostora u kabini, ali zadržava kompaktnost. Radijus okretanja je odličnih 4,6 metara. Prtljažnik i dalje prima 235 litara, a naslon stražnje klupe može se preklopiti u omjeru 60:40.

Stabilnost je poboljšana optimiziranjem opruga i prigušenjem snage amortizera uz dodavanje krutosti na prednjem kraju čime se olakšava rukovanje i smanjuje ljuljanje karoserije. Standardna je oprema na svim modelima sada i Hill Start Assist odnosno sustav pomoći za kretanje na uzbrdici. Novost su i dvije nove boje: vinsko-crvena (perla) i sunčano-narančasta (metalik).

Početna cijena 79.900 kuna

U ponudi su i dalje dva trocilindarska Mivec motora. Početni je 1-litreni sa 71 KS i 88 Nm okretnog momenta koji ima deklariranu potrošnju od 4,2 l/100 km. Najveća mu je brzina vrlo pristojnih 172 km/h, a sprint do stotke traje 13,6 sekundi. Jači motor je 1,2-litreni sa 80 KS i 100 Nm okretnog momenta s potrošnjom od 4,3 l/100 km. Maksimalna brzina mu je 180 km/h, a do stotke stiže za 11,7 sekundi.

Vrlo dobre performanse Space Star može zahvaliti laganoj konstrukciji zbog koje je početna masa samo 845 kg, kao i izvrsnoj aerodinamici (Cd=0,27). Cijena početnog modela sa 1-litrenim motorom sa 71 konjskom snagom i početnom, ali već vrlo solidnom Entry opremom jest 79.900 kuna.

Za jači motor sa bogatijim paketom opreme Invite (sadrži tempomat, kožom presvučen upravljač, tonirana stražnja stakla, krovni spojler, LED stražnja svjetla...) treba izdvojiti 88.230 kuna, dok za opciju s CVT automatskim mjenjačem, 1,2-litrenim motorom i opremom Invite treba platiti 98.838 kuna.

>> 100 noviteta 2016. stiže u Hrvatsku

>> Mitsubishi ASX je robustan i štedljiv urbani SUV

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije