zakulisne igre

Apple odustaje od naručivanja dijelova za iPhone 5 od Samsunga

apple (1)
Reuters/Pixsell
07.09.2012.
u 07:30

Iako je južnokorejska kompanija dosad bila glavni proizvođač komponenti koje Apple koristi u uređajima poput iPhonea i iPada, odnosi su zaoštreni nakon presude američkog suda o kopiranju patenata

U nastavku rata tehnoloških divova, Apple je odlučio smanjiti nabavku memorijskih čipova za iPhone od svog rivala Samsunga, doznaje Reuters.

Iako je južnokorejska kompanija dosad bila glavni proizvođač komponenti koje Apple koristi u uređajima poput iPhonea i iPada, odnosi su zaoštreni nakon presude američkog suda koji je Samsungu naredio isplatu milijardu dolara odštete zbog kopiranja patenata. 

Apple je zatim tražio zabranu osam Samsungovih proizvoda u SAD-u, a Samsung najavio protutužbu

Unatoč smanjenom broju narudžbi, Samsung će i dalje opskrbljivati Apple, posebno što se tiče novog iPhonea 5,čije se predstavljanje očekuje iduće srijede, 12. rujna. 

Odnosi su nategnuti, ali analitičari smatraju da ni jedna kompanija neće riskirati poteze koji bi doveli do prekida suradnje zbog činjenice da je Samsung jedini proizvođač i mikročipova koje je Apple dizajnirao a, između ostaloga, služe za punjenje iPhonea i iPadova.

>>Samsung Galaxy S3 najprodavaniji smartphone u SAD-u

 

Ključne riječi

Komentara 23

PA
Pavel123
09:11 07.09.2012.

Sramota je na što je spao nekad veliki VL. Ovaj je članak prepun poluistina i zaključaka koji se temelje na površnom surfanju webom. Samsung je i dalje vrlo značajan dobavljač; za iPad je JEDINI dobavljač ekrana. Samo za iPhone5 su memorijski moduli naručeni od drugih kompanija (Hynix itd), ali se najnormalnije koriste Samsungovi memorijski moduli u svim ostalim proizvodima Applea. Da si je autor dao IMALO truda i proučio temu o kojoj ovako senzacionalistički i površno piše znao bi da je već dugo poznat problem dobavljivosti novog iPhonea koja neće moći zadovoljiti potražnju koja se očekuje i zato je Apple krenuo u diverzifikaciju dobavljačkog lanca kako bi smanjio ovisnost o neplaniranim problemima koji se uvijek mogu pojaviti. Uostalom, Samsung je OGROMNA korporacija i njen odjel za mobitele je posve druga firma od one koja proizvodi poluvodičke elemente ili, kad smo već kod toga, automobile ili brodove. Dajte proučite o čemu pišete umjesto da samo zatrpavate cyberspace glupavim pokušajima senzacionalizma....

PA
Pavel123
09:14 07.09.2012.

@ 07.09.2012. u 09:09h Rollo Tomasi je napisao/la: Taj Apple je je jedna velika hrpa... Ne nasjedaj glupostima u članku pod egidom 'zakulisane igre'. Tu nema ni 1 posto istine, sasvim sigurno ne na način kako je prezentirano, jer čakk i to otkazivanje narudžbi memorije je 'navodno' i, ako i jest na snazi odnosi se SAMO NA PRVU SERIJU iPhonea pete generacije....

RT
Rollo Tomasi
09:09 07.09.2012.

Taj Apple je je jedna velika hrpa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije