ANTITRUST

Apple zbog nove glazbene usluge već pod istragom u SAD-u

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
10.06.2015.
u 09:29

Odvjetnici žele istražiti jesu li diskografske kuće bile u tajnom sporazumu ili je na njih možda vršen pritisak kako bi se priklonile Appleovoj usluzi

Glavni odvjetnici američkih saveznih država New York i Connecticut istražuju Appleove pregovore s glazbenim tvrtkama ne bi li pronašli znakove kršenja antitrustovskih zakona, prenosi Reuters. Takvi zakoni nastoje spriječiti monopol i razne sporazume tvrtki koji ograničavaju slobodnu konkurenciju.

Podsjetimo, Apple je u ponedjeljak najavio novu glazbenu uslugu, Music, aplikaciju koja korisnicima omogućuje slušanje i kupnju glazbe. Odvjetnici žele istražiti jesu li diskografske kuće bile u tajnom sporazumu ili je na njih možda vršen pritisak kako bi se priklonile Appleovoj usluzi, čime bi druge slične usluge bile stavljene u lošiji položaj.

Tvrtka Universal Music Group poslala je pismo newyorškom glavnom odvjetniku navodeći kako s Appleom ni drugim glazbenim kompanijama nema dogovor koji bi omeo dostupnost besplatnih usluga ili ih spriječio da svoju glazbu prodaju drugim glazbenim servisima. U Appleu nisu htjeli komentirati istragu.

>> Google će bolje pozicionirati rezultate s tuđih stranica

>> Apple bi mogao platiti 840 mil. $ zbog namještanja cijena e-knjiga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije