Četvrti model u ponudi je novi crossover

Countryman - prvi Mini s pogonom na sva četiri kotača stiže u rujnu

mini Countryman
29.01.2010.
u 09:31

Zadržane su prepoznatljive Mini dizajnerske smjernice, ovaj put prilagođene modelima koji imaju sposobnost svladavati i puteve koji nisu prekriveni asfaltom.

Britanski Mini najavio je kako će na salonu automobila u Ženevi prikazati dugo najavljivani SUV, odnosno crossover model pod nazivom - Countryman. Riječ je o modelu opremljenom integralnim sustavom pogona na sva četiri kotača, što je slučaj prvi put u povijesti marke. Countryman je zadnje vrijeme bio najavljivan preko koncepta Beachcomber.

Zadržane su prepoznatljive Mini dizajnerske smjernice, ovaj put prilagođene modelima koji imaju sposobnost svladavati i puteve koji nisu prekriveni asfaltom. Ta sličnost s ostala tri Mini modela vidljiva je i u putničkoj kabini koja je uređena u prepoznatljivom stilu. Novost je pak straga, gdje se ne nalazi klasična klupa, već dva odvojena sjedala. Ako nekome ovo ipak ne odgovara, opcijski će se, navodno bez nadoplate, moći naručiti klupa.

Tu je i prtljažnik obujma vrlo dobrih 350 litara, proširivih na 1170. Ponudu pogonskih agregata činit će tri vrlo poznata benzinca i dva dizelaša. Tako ponudu otvara One D Countryman od 90 konja, a vrh ponude čini Cooper S Countryman od 184 KS. Serijski će se nuditi 6-stupanjski ručni mjenjač, a ponudu benzinaca popunjava i automatik s istim brojem brzina.

Mini je mnogo pažnje posvetio zaštiti okoliša pa su tako svi modeli serijski opremljeni Start&Stop sustavom, indikatorom promjene stupnja prijenosa,...

U Hrvatskoj se očekuje u rujnu, kada će biti poznate i cijene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije