Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivi detalji

Detalji biografije: Jobs je htio voditi Obaminu kampanju 2012.

Steve Jobs (1)
REUTERS, AFP
21.10.2011.
u 21:20

Jobs se obrušio na Obamu kritizirajući obrazovni sustav, a aktualnom predsjedniku SAD-a poručio je da vjerojatno neće izdržati više od jednog mandata

Dugoočekivana biografija Stevea Jobsa izaći će u ponedjeljak, a već su danas poznati neki zanimljivi detalji. Jedan od “najsočnijih” svakako je to da je osnivač i bivši šef Applea ponudio Baracku Obami dizajniranje oglasa za predsjedničku kampanju 2012., bez obzira na to što je često kritizirao njegovu politiku. Nije glatko prošao ni susret s predsjednikom, a Jobs je sastanak gotovo propustio jer je inzistirao na tome da ga Obama osobno pozove. Nakon što su se sreli, Jobs se obrušio na Obamu kritizirajući obrazovni sustav, a aktualnom predsjedniku SAD-a poručio je da vjerojatno neće izdržati više od jednog mandata.

Imao je Jobs i velikih problema s konkurencijom, koliko se god činilo suprotno. Iako je i sam često kopirao i usavršavao gotova rješenja, Googleov Android posebno ga je zabrinjavao jer je bio “kopija iOS-a”. Za njegovo uništenje bio je spreman potrošiti i cijelo bogatstvo jer je smatrao da je popularni Googleov operativni sustav “velika krađa”.

– Uništit ću Android jer to je ukraden proizvod. Zbog tog pitanja spreman sam pokrenuti i “nuklearni rat” te svih Appleovih 40 milijarda dolara iz banke samo kako bih ispravio tu nepravdu – rekao je Jobs Walteru Isaacsonu.

Komentara 6

Avatar flegmatik
flegmatik
21:52 21.10.2011.

Beatificirati ga!!! Sve manje od toga je ponižavajuće.

DU
Deleted user
14:06 22.10.2011.

\"Googleov Android posebno ga je zabrinjavao jer je bio “kopija iOS-a”.\" -------------------- i što sad.... nitko drugi ne smije napravit nista slicno ili bolje ??? Covjece ovi zdrmaju milijarde i jos im smeta kad imaju kokurenciju... nikad to necu shvatit...

GO
Godot
14:20 22.10.2011.

Dosadni ste više s Jobsom, tretira ga se kao da je beskonačno zadužio čovječanstvo; skoro svaki dan novi članak o Jobsu. S druge strane ovaj cirkus od portala s \"vijestima\" se nije udostojio ni najmanjom viješću popratiti smrt Dennisa Ritchieja, koji je preminuo samo par dana nakon Jobsa; čovjek koji je zapravo stvarao, a nije bio tek odličan marketinški stručnjak, prodavač ala Jobs. Ali naravno, za razliku od Jobsa, Ritchie ni za života nije bio medijski eksponiran, pa zašto bi čovjek koji je stvarao C i UNIX, čovjek koji je (za razliku od Jobsa) sigurno neizmjerno zadužio IT industriju dobio makar kratku vijest na \"vodećem hrvatskom news portalu\"? Zato što Vas očito nije briga za prave vijesti, više vas zanima broj klikova (koje Jobs, za razliku od Ritchieja garantira) nego donošenje pravih vijesti. To žutilo koje prevladava u hrvatskim medijima je zaista žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije