ČETVRT VIJEKA

Domena dotcom slavi 25. rođendan

tip
VL
Autor
Hrvoje Dečak
15.03.2010.
u 17:12

- Tko bi mogao i pomisliti prije 25 godina da će brojna poduzeća djelovati upravo na internetu - rekao je Mark McLaughlin, direktor kompanije Verisign.

Domena dotcom danas slavi svoj 25. rođendan, dan kada je računalna kompanija Symbolics dodala domenu dotcom, odnosno Symbolics.com.
Danas se svakodnevno registrira 100.000 stranica s domenom dotcom, a postoji oko 86 milijuna aktivnih stranica, za razliku od 1986. godine kada je postojalo samo šest domena dotcom.

Domena dotcom danas je sastavni dio ljudskih života i obilježje je komercijalnog interneta.

Ljudi posjećuju stranice .com kako bi obavili kupovinu, "susreli" se s prijateljima, doznali nešto novo, razmijenili ideje...

- Tko bi mogao i pomisliti prije 25 godina da će brojna poduzeća djelovati upravo na internetu - rekao je Mark McLaughlin, direktor kompanije Verisign, nastavljajući kako smatra da će u idućih 25 godina audiozapisi, odnosno glas biti mnogo važniji od teksta.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije