NOVA MOGUĆNost

Korisnici Facebooka mogu odabrati tko će im voditi profil nakon smrti

Facebook
Foto: ilustracija
12.02.2015.
u 17:23

Opcija je zasad dostupna samo u SAD-u, no postoji i mogućnost proširenja na nove države

Jeste li se ikada pitali što će se dogoditi s vašim profilom na Facebooku nakon što umrete? Ova društvena mreža danas je uvela novu mogućnost zahvaljujući kojoj korisnici kontrolu nad profilom nakon smrti mogu predati drugoj osobi. Opcija je zasad dostupna samo u SAD-u, no postoji i mogućnost proširenja na nove države.

Kako objašnjavaju u Facebooku, nakon što prime obavijest o smrti, profil će biti "memorijaliziran", a osoba koju je korisnik odredio, takozvani Legacy Contact, moći će objavljivati postove, odgovarati na zahtjeve za prijateljstvom članova obitelji i prijatelja koji još nisu bili na Facebooku te mijenjati profilnu i naslovnu fotografiju preminule osobe.

Osoba se neće moći logirati kao preminula osoba i neće moći čitati njezine private poruke. Oni koji ovu opciju ne žele, mogu odabrati i da im se profil nakon smrti trajno obriše.

>> Na današnji dan prije 11 godina Zuckerberg s cimerima osnovao Facebook

>> 25.000 korisnika tužilo Facebook: Traže po 500 dolara odštete

Ključne riječi

Komentara 3

PA
Paton
17:46 12.02.2015.

ja hoću da mi se maleni - on zna ko je javi nakon smrti i neka uslika ono kaj smo diskutirali!

I0
ivica_01
19:46 12.02.2015.

daj ljudi,probudite se

IV
Ivanveliki
01:07 13.02.2015.

ovo je bolesno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije