Mazda je za salon automobila u Ženevi najavila tri premijere, a sada otkrivamo Mazdu5

Mazda5 - novo lice japanskog jednovolumena

mazda5
31.01.2010.
u 10:00

Velika prednost pred konkurentima već u prvoj generaciji bila su bočna klizna vrata te koncepcija sjedala Karakuri

Na početku ožujka otvorit će se veliki europski salon automobila, jedan od pet najvećih na svijetu, koji se održava svake godine. Na salonu u Ženevi brojni proizvođači automobila žele predstaviti svoje najznačajnije novitete.

Japanska Mazda najavila je čak tri premijere, a poznato je kako je jedna od njih nova, druga generacija jednovolumena Mazde5, koja se na jesen očekuje i u Hrvatskoj.

Velika prednost pred konkurentima već u prvoj generaciji bila su bočna klizna vrata te koncepcija sjedala Karakuri.

Prema informacijama iz Mazde, sjedala su sada dodatno unaprijeđena, a nudi se koncepcija sa sedam mjesta. Novi model bit će dostupan s novim dvolitrenim benzinskim motorom DISI opremljenim sustavom i-stop i šestostupanjskim ručnim mjenjačem s posebno prilagođenim prijenosnim omjerima.

To je jedan od najštedljivijih i najčišćih jednovolumenskih automobila na tržištu. Emisija ugljikova dioksida manja mu je u prosjeku oko 15 posto nego prijašnjeg dvolitrenog benzinskog motora. U ponudi će biti i 1,8-benzinac sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem.

Ključne riječi

Komentara 2

PI
Pita
10:49 31.01.2010.

Nisu naveli cijene za Hrvatsku. Sigurno 30% vise nego u EU!!!

PI
Pita
10:53 31.01.2010.

Za informaciju forumasima : Ovdje u UK cijene su od 18 do 22.5 tisuca eura za petrol i 22-24 tisuce eura za diesel.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije