VIRTUALNI LJUBIMAC

Prije 20 godina ova igračka krenula je u prodaju i zaludila klince diljem svijeta

tamagotchi
Foto: screenshot/youtube
23.11.2016.
u 13:30

Svaka životinjica imala je određeni životni ciklus pa je tako Tamagotchi mogao umrijeti i od starosti.

Rijetko je koja igračka zaludila djecu diljem svijeta kao što je to bio primjer kod Tamagotchija. Većina onih koji su svoje djetinjstvo proveli u drugoj polovini 90-ih godina zasigurno su se susreli s ovom igračkom.

Mnogi su nagovarali roditelje da im kupe ''digitalnog ljubimca'', a za mnoge je ipak ostao nedostižan. Mlađe generacije sigurno se pitaju što je to Tamagotchi?

Japanac Akihiro Yokoi stvorio je prije točno 20 godina jajoliku igračku u kojoj se nalazio digitalni ljubimac – izvanzemaljac. Kada ste uključili tu malu igračku na ekranu se pojavilo jaje koje se meškoljilo nekoliko minuta. Ubrzo se izlegao mali ljubimac, o kojem ste vi morali voditi brigu kao da je stvaran

Klinci su tako morali paziti da im ljubimac ne umre od gladi, no bilo je potrebno i baviti se njime kako bi ostao sretan. Ako niste vodili brigu o ljubimcu, on se mogao razboljeti, što je dovodilo do smrtnih slučajeva. Ljubimce je, naime, bilo potrebno liječiti, ali i naučiti da nuždu idu obavljati u kupaonicu jer su se u protivnom na ekranu prikazivale mrlje. Neuredan život dovodio bi do oboljenja. 

Svaka životinjica imala je određeni životni ciklus pa je tako Tamagotchi mogao umrijeti i od starosti. U nekim verzijama na ekranu se pojavio anđeo ili NLO, što bi značilo da se Tamagotchi vratio na svoj matični planet.

Koliko je Tamagotchi bio popularan, dokazuje i više od 80 milijuna prodanih primjeraka, a iako već neko vrijeme nisu popularni, uređaj je moguće kupiti i u Hrvatskoj i to za 30-ak kuna putem Njuškala.

>> Je li vam Tamagotchi bio najdraži ljubimac? E, sada može biti pravi prijatelj!

>> Pogodite tko se vraća: Tamagotchi na 'pametnim telefonima'!

Komentara 1

TM
tony_montana
14:45 23.11.2016.

i stvorila se generacija .... a biti će još i gore kada VR zaživi u svakom segmentu života, pretvoriti ćemo se u hladetinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije