KONCEPT

Smart Fourjoy - auto bez vrata, krova i stražnjeg stakla

smart fourjoy (1)
Foto: Smart
1/11
05.09.2013.
u 11:58

Auto za zabavu - Smart Fourjoy opremljen je skateboardima, kacigama i HD-kamerom

Smart će na sajmu IAA u Frankfurtu predstaviti Forejoy, konceptni automobil "otvorenog" dizajna bez vrata, krova i stražnjeg stakla. Ovaj kompaktni četverosjed je prethodnik nove generacija Smartovih automobila.

Kao i svi modeli tog proizvođača diči se malim dimenzijama idealnima za gradske situacije, a ima krug okretanja od 9,1 metara pomoći će lakšem kretanju prometnim ulicama. Za pogon je zadužen električni motor od 55 kW koji je navodno agilan i živahan.

"Smart Fourjoy je savršena ikona naše pametne dizajnerske filozofije koju prenosimo u novu eru. Po prvi put prikazujemo budući sportski karakter četverosjeda nove Smartove obitelji", rekao je Gorden Wagener, šef dizajna u Daimleru.

Ovaj automobil namijenjen je za zabavu, a tome svjedoče i dva električna skateboarda pričvršćena za krov, koja omogućuju prelaženje kratkih udaljenosti. Automobil je opremljen čak i kacigama koje su smještene iza stražnjih sjedala, kao i HD-kamera kako bi se vožnja na skateboardima mogla i snimiti.

>> Toyota ME.WE - auto izrađen od aluminija, plastike i bambusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije