NEMA MJESTA PANICI

Trik koji svi vozači moraju znati: Što učiniti kada je baterija daljinskog ključa prazna

Ilustracija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
30.09.2024.
u 12:12

Automobil se, unatoč problemima s upravljačem, može otključati i upaliti jer su proizvođači u daljinski upravljač ugradili i ključ za hitne slučajeve

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju gdje glavnu ulogu preuzima daljinski ključ. Na mnogim automobila više nema brave na vratima za otključavanje kao ni brave za paljenje. Mnogi vozači stoga ne znaju da nema mjesta panici kada se daljinski upravljač pokvari ili mu se isprazni baterija.

Automobil se unatoč tim preprekama može otključati i upaliti jer su proizvođači automobila u daljinski upravljač ugradili i ključ za hitne slučajeve. I moderni automobili, iako se isprva ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je skrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način, otkriva Fenix magazin.

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje tipka za pokretanje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže tipki i automobil će se upaliti. Različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog upravljača te se detaljne upute za pronalazak skrivenog ključa mogu pronaći u priručniku za uporabu automobila

FOTO Teslin Cybertruck stigao u Hrvatsku: Mrcina ima tri tone

Ilustracija
1/58

Ključne riječi

Komentara 4

MA
MarasG
11:49 14.01.2024.

Kod mene uz daljinski ima i obicni kljuc tak da u takvim slucajevima ne bih imao problema osim toga...imam i aplikaciju kojom mogu otvoriti ili zakljucati auto.

ZU
Zoran Un
14:27 14.01.2024.

Sve kaj se pokvari treba hititi.

GR
graševinac
13:23 14.01.2024.

Imam 22 g starog francuza.Kad sam ga kupio rekli mi da ce mi svjetla stalno pregorjevati(zamjena 2 žarulje dosad) a daljinskim otključavam auto danas s50 m s prvom baterijom😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije