NOVITETI

U 2014. u Hrvatsku dolazi čak 50 novih ili redizajniranih automobila

hyundai i10 (1)
Foto: Hyundai
1/8
26.12.2013.
u 10:00

Početkom proljeća sa prvim toplijim danima u Hrvatsku stiže novi Audi A3 Cabrio s mekanim sklopivim krovom koji se skida za 18 sekundi.

Više od 50 novih ili redizajniranih modela te novih karoserijskih izvedbi u Hrvatsku će stići tijekom iduće godine. Kad tome pribrojimo i nove motore, jasno je da će 2014. biti zanimljiva.

Od prosječnom Hrvatu dostupnijih modela, vrijedi istaknuti novu generaciju Nissanove crossover braće - modele Qashqai i X-trail. Novi Qashqai do hrvatskih bi prodajnih salona trebao stići tijekom ožujka, dok se X-trail očekuje u srpnju. U veljači Honda očekuje dolazak Civic Tourera, a Alfa Romeo novu Giuliettu. Veljača je važna i Seatu i to zbog dolaska novog Leona ST, dok Leon Cupra stiže u travnju.

Novi Euro 6 motori

Pored redizajnirane Elantre - koja stiže početkom siječnja - Hyundaiju u veljači stiže novi i10. U istom segmentu Suzukiju bi do kraja ljeta trebala doći nova generacija modela Alto. Veljača je posebno označena i u Peugeotovu kalendaru, jer tada u Hrvatsku dolaze RCZ R, redizajnirani 3008 i 5008. Sredinom godine očekuje se 308 SW, a u drugoj polovini 2014. trebao bi doći i model 108.

Opelu u siječnju ili veljači stiže redizajnirana Meriva, a u ožujku Adam Rocks. Najznačajniji novitet stiže potkraj godine - nova Corsa. Citroënov najvažniji novitet je crossover Cactus, koji se očekuje u rujnu. Najavljeni su i novi Euro 6 motori: e-THP 110 i 130 te BlueHDi 100, 120, 130 i 180.

Škoda će u siječnju ponuditi redizajnirani Yeti, dok u rujnu stiže Octavia Combi Scout. Dacia u siječnju lansira novi Logan, Renault kreće s prodajom redizajniranog Meganea.

Stižu blizanci 108 i Aygo

U siječnju će ponuditi i ograničnenu seriju Clia - Techno Feel. Tijekom ožujka očekuje se početak prodaje ograničene serije Clia RS Monaco GP i redizajniranog Megana CC te novog Megana Generationa. U lipnju će, pak, Renault predstaviti ograničenu seriju Captura – Helly Hansen. Najzanimljivija novost, novi Twingo, obilježit će rujan, a potkraj godine stižu nove faze gospodarskih modela Trafica i Mastera.

Volkswagen također očekuje više noviteta. U Hrvatsku u svibnju stiže novi Polo, u srpnju Golf Sportsvan, a u studenome nova Jetta. Redizajnirani Scirocco očekuje se u rujnu, a osvježeni Touareg u listopadu.

Fordu u zadnjem kvartalu 2014. stiže redizajnirani Focus, a u prvom novi Transit Courier. Prvi kvartal bitan je i zbog dolaska novog Infinitija Q50. Tijekom lipnja Jeepu stiže novi Cherokee, a u listopadu novi SUV B segmenta. Fiatu u rujnu dolazi model 500X. Toyota će u ožujku Verso upotpuniti s novim 1,6 dizelašem. U kolovozu im stiže novi Aygo, a u rujnu redizajnirani Yaris. Subaru u lipnju očekuje najnoviju verziju modela STI, a do kraja godine i Forester Boxer Diesel CVT.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije