UPOTREBA MEMORIJE

Velike promjene za neke korisnike WhatsAppa u novoj godini

WhatsApp - aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa
Foto: Igor Soban/PIXSELL
03.01.2024.
u 10:25

Promjene će se primijeniti na sve WhatsApp račune u prvoj polovici 2024. godine, a bit će najavljene pomoću obavijesti koja će se pojaviti 30 dana prije nego započne implementacija

WhatsApp uvodi velike promjene za korisnike Android uređaja. Oni će od ove godine morati žrtvovati dio Google Drivea kako bi pohranjivali fotografije i videosnimke iz razgovora. Do nedavno, ove su usluge bile besplatna povlastica end-to-end enkripcije i rezervnih kopija razgovora.

Oni koji su do sada koristili standardnih 15 GB memorije na Google Driveu morat će početi paziti na dostupan prostor, prenosi Neowin, dodajući kako će korisnici morati brisati pohranjene sadržaje kako bi mogli nastaviti sa spremanjem kopija razgovora, ako premaše 15 GB. 

Promjene će se primijeniti na sve WhatsApp račune u prvoj polovici 2024. godine, a bit će najavljene pomoću obavijesti koja će se pojaviti 30 dana prije nego započne implementacija. Ako strahujete da ste propustili obavijest, možete provjeriti jeste li ju dobili u postavkama razgovora.

Korisnici će moći odabrati da ne pohranjuju razgovore na Google Driveu već da ih prebacuju između Android uređaja koristeći opciju WhatsApp Chat transfer skeniranjem QR koda. Pojedinci također imaju mogućnost pohrane samo poruka i brisanje medijskih sadržaja koji zauzimaju više prostora.

VIDEO Spašavanje putnika nakon što se zrakoplov Japan Airlinesa zapalio na pisti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije