čista petica

VIDEO Probali smo pohanu Snjeguljicu: Nestala je u sekundi, ovo bi mogao biti hit ljeta

Zagreb: Degustacija pohane Snjeguljice u Rougemarin Parku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/14
27.07.2024.
u 15:37

Kušali smo novi hit, desert od kultnog Ledova sladoleda koji prema receptu chefa Marina Medaka ovoga ljeta pripremaju u Rougemarin Parku

Na štapiću je, prelivena umakom od šljiva i cimeta, hrskava i topla izvana, a hladna iznutra. I brzo je pohana "Snjeguljica" postala hit među Zagrepčanima pa smo je i mi, naravno, morali kušati. Izgledom primamljiva, zlatno-smeđa korica već na prvi pogled obećava da će biti hrskava, a desert uopće ne izgleda kao da se ispod omotača krije Ledov sladoled u kojem se uživa više od 65 godina. A već na prvi griz pruža kontrastne teksture, ali i temperature.

– Ideja je da se "Snjeguljica" unaprijed pripremi za brzo prženje. Drži se u zamrzivaču, a kada je vrijeme za posluživanje, prži se tek šest do sedam sekundi. To je dovoljno da korica postane hrskava, a da se pritom sladoled ne otopi – govori nam ekipa u Rougemarin Parku.

Bogatog je šmeka, prava slatka bomba, ne gubi se poznata nota popularnog Ledova sladoleda koju svi jako dobro pamtimo, a doživljaj upotpunjuje krema od šljiva i cimeta, čiji pomalo kiselkast okus stvara ravnotežu slatkoj, toploj i hrskavoj korici te hladnoj i kremastoj unutrašnjosti. Pravo je osvježenje za vruće ljetne dane, a nakon kušanja dobiva čistu peticu.

VIDEO

– Legendarnoj smo "Snjeguljici" doslovno pružili novo ruho. Odjenuli smo je u skute od najfinijih tramezzina i panirali u mrvicama peciva brioche, a detalj koji cijelu kreaciju izdiže na višu razinu upravo je preljev. Definitivno je postala hit i svakodnevno se traži sladoled više – kažu u Rougemarin Parku.

Prema jednima, pohani je sladoled nastao u Chicagu 1893., prema drugima ga je osmislila tvrtka u Philadelphiji godinu dana poslije, a treći pak tvrde da taj desert svoju povijest vuče od šezdesetih, kada je izumljen u japanskim tempura restoranima. Za pohanu "Snjeguljicu" zaslužan je chef Marin Medak, stoji pet eura, a nudi se u Folnegovićevoj 10 sve do kraja rujna. Za one koji više uživaju u slanim delicijama ekipa je pripremila burgere, taquitose, tacose i pizze. Imaju i vegeponudu, a najveći je hit, kažu, čili cvjetača. Organiziraju i kvizove i koncerte, a vikendima je Family Day s aktivnostima za najmlađe.

Komentara 2

MA
MarkoFind
20:30 27.07.2024.

Žalosno bi bilo da za 40kn ne vrijedi išta, pa taj sladoled u proizvodnji je 0,40€....

Avatar IvanR
IvanR
17:00 27.07.2024.

Ona i 7 patuljaka! San svake babe u 40 im.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije