Poslovanje

Badel 1862. zabilježio pad dobiti i prihoda u prvoj polovici godine

Badel
Igor Kralj/24sata
31.07.2010.
u 11:40

Tek od polovice veljače, nakon postignutih sporazuma sa Ministarstvom financija, ispunili su se uvjeti za relativnu normalizaciju poslovanja - stoji u priopćenju

Tvrtka Badel 1862 u prvom je polugodištu zabilježila gubitak u iznosu od 29,24 milijuna kuna dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala s dobiti od 610 tisuća kuna, podaci su financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 138,21 milijun kuna što predstavlja pad od 31,35 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Ukupni rashodi umanjeni su u istom periodu za 16,58 posto na 167,45 milijuna kuna.

U polugodišnjem izvještaju navodi se da je poslovanje Badela u prvom polugodištu obilježeno posebnim ograničenjima, uvjetovanim blokadom računa u siječnju i veljači, zbog prisilne naplate trošarinskog i poreznog duga od strane Carinske i Porezne uprave.

- Tek od polovice veljače, nakon postignutih sporazuma sa Ministarstvom financija, ispunili su se uvjeti za relativnu normalizaciju poslovanja - stoji u izvješću. Ističe se i da je najveći utjecaj na pad prihoda imao pad prodaje u segmentu bezalkoholnih pića, dok je pad prodaje jakih alkoholnih pića i vina na razini pada opće potrošnje.

Uprava tvrtke kaže da društvo ulaže maksimalne napore kako bi rashodi bili usklađeni s prihodima. Najznačajnije stavke rashoda predstavljaju financijski rashodi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije