Sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan prije pet su godina svoju ljubav prema slatkom odlučile pretvoriti u posao, piše Poslovni dnevnik.
Krenule su odmah u akciju, pronašle poslovni prostor i otvorile Cukeraj. Prvu slastičarnicu slatkog imena otvorile su 2008. na Jarunu, a nekoliko godina kasnije Cukeraj je otvoren i na Britanskom trgu i u Dubravi. U samo nekoliko godina slastičarnica je postala prepoznatljiv zagrebački brend, a sudeći prema odličnim poslovnim rezultatima, spontana ideja pretvorila se u uspješnu poslovnu priču.
Uskoro su se odlučile proširiti na još dvije lokacije u Zagrebu - Britanac i Dubravu, a ove godine cijelu su proizvodnju preselili na Ljubljanicu. U njihovim se slastičarnicama može kušati 30-ak vrsta torti i 20-ak vrsta kolača. Prošle godine u svoju ponudu u Dubravi uvele su i sladoled, što se pokazalo odličnim potezom. Stoga će prodaju sladoleda, kojeg također proizvode sami, proširiti i na ostale slastičarnice.
Zbog sezonskog rasta, i prodaje sladoleda ove će godine zaposliti još pet ljudi, a nije isključeno da zaposle i nekoga u proizvodnji. Detalje doznajte ovdje.