Trendovi u proizvodnji i potrošnji drvne biomase

Drvni peleti – iskoristite povoljnije i ekološki isplativije energente

Drvni peleti
Fotolia
01.02.2016.
u 13:32

U Otoku kod Vinkovaca 16. veljače održati će se okrugli stol pod nazivom "Trendovi u proizvodnji i potrošnji drvne biomase". Središnja tema panel diskusije bit će prelazak na obnovljive izvore energije, a naročito na pelete. Okrugli stol organizira se s ciljem informiranja zajednice, posebice javnih institucija o benefitima prelaska na drvne pelete kao CO2 neutralnog i obnovljivog izvora energije.

Okrugli stol fokusirat će se na isticanje pogodnosti i kvaliteta vrijednog izvora energije i potencijala koji se krije iza nedovoljno poznatog alternativnog energenta – drvnih peleta. Upravo ovaj učinkoviti energent usprkos svim benefitima ostaje nepoznanica široj javnosti, što doprinosi činjenici da je neopravdano zapostavljen i neiskorišten. Predavači i sudionici panel diskusije stoga će informirati poslovnu zajednicu o razvoju i proizvodnji alternativnih i efektivnih proizvoda drvne industrije sukladno održivom razvoju i konceptu energetske učinkovitosti, a svoje mjesto na okruglom stolu već danas možete rezervirati ovdje. Iako je sudjelovanje na okruglom stolu besplatno, zbog ograničenog broja mjesta nužno je napraviti prijavu.

Kroz zanimljive prezentacije, panel diskusiju i interaktivnu radionicu polaznici će se imati priliku informirati o novom, ekološki i ekonomski pogodnijem izvoru toplinske energije, te tehnikama za razvoj i implementaciju modela energetske učinkovitosti kroz uporabu biogoriva za toplinsku energiju u javnom sektoru.

Drvna industrija, koja broji oko 22 000 zaposlenih, usprkos krizi mogla bi uz praćenje novih trendova na području energetike u drvnom sektoru, povećanu proizvodnju i porast izvoza postati predvodnik izlaska hrvatskog gospodarstva iz recesije.

Na panel diskusiji pod nazivom 'Peleti – neotkrivena prilika' sudionike će se educirati o drvnim peletima kao biogorivu budućnosti koje bi s lakoćom moglo izvesti domaću potrošnju iz stanja stagnacije, te će se zajedničkim snagama sudionika nastojati pronaći modeli i instrumenti pomoću kojih bi se proizvodnja drvnih peleta odlučnije okrenula domaćem tržištu i implementirala u našoj zajednici kao daleko povoljniji supstitut za skuplja loživa ulja ili plin i pronašla svoju upotrebu prvenstveno u javnim institucijama.

Kroz radionicu pod nazivom Energetski učinkovita sredstva za grijanje polaznici će biti upoznati sa svim pozitivnim stranama uvođenja energetski povoljnih biogoriva u širu primjenu koja bi trebala započeti s javnim institucijama, a potom se proširiti na kućanstva i realni sektor.

Okrugli stolovi organizirani u sklopu strateških projekata Poslovnog dnevnika predstavljaju idealnu priliku za informiranje šire javnosti o najnovijim tržišnim trendovima i tekućim problemima te njihovim potencijalnim rješenjima, dok ujedno omogućavaju sudionicima razmjenu iskustava, stjecanje poslovnih kontakata te povezivanje s drugim ljudima iz istih i srodnih branši. Sudjelovanjem na predavanjima i panel diskusijama polaznici stječu vrijedna iskustva i prijekopotrebno znanje nužno za opstanak u promjenjivom poslovnom svijetu , dok na radionicama kroz kontinuiranu interakciju s predavačima postepeno usvajaju ključne tehnike za poboljšanje vlastitog poslovanja.

Svrha ovog projekta realizacija je cilja koji je Hrvatska prihvatila ulaskom u EU – stvaranje kružne ekonomije.

Ne propustite priliku da svojim prisustvom usvojite sviježe informacije o povoljnim načinima iskorištavanja domaće proizvodnje i energije, te da zajedno s nama zakoračite u razvijenije gospodarstvo! Educirajte se o isplativim investicijama prelaska na nove izvore toplinske energije i naučite iskoristiti programe energetske učinkovitosti za sufinanciranje projekata.

Detaljnije informacije o događaju dostupne su na linku, a prijaviti se možete ovdje

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije