Udruženi graditelji

Hrvatski i srbijanski građevinari osnivaju zajedničku banku

stanovi
Mišo Lišanin
23.02.2011.
u 15:41

Međimurje Graditeljstvo i srbijanski Gemax dogovorili su zajedničku ponudu za radove u Alžiru, Libiji, Kazahstanu i Rusiji

Međimurje Graditeljstvo i srbijanski Gemax dogovorili su zajedničku ponudu za radove na Bliskom istoku, u Sjevernoj Africi i Rusiji, a zbog financiranja projekata tvrtke osnovat će banku u inozemstvu, javio je danas Bloomberg. Hrvatska i srbijanska kompanija ciljaju na projekte u Alžiru, Libiji, Kazahstanu i Rusiji.

Tajnik Privredne komore Srbije Goran Rodić objasnio je kako kompanije, nastupe li same, nemaju šanse jer su premale da bi se natjecale za infrastrukturalne projekte vrijedne više milijardi dolara. Goran Knežević, direktor kompanije Međimurje Graditeljstvo, objasnio je da su u Libiji projekti rijetko vrijedni manje od 150 milijuna dolara.

Međimurje Graditeljstvo imalo je gotovo 400 zaposlenika 2007. kada su prihodi dostigli vrhunac od 39 milijuna dolara. Lani su prihodi smanjeni više od trećinu.

Ključne riječi

Komentara 31

BI
Biker
16:34 23.02.2011.

Auuu !!! Imali smo mi toga prije dvadesetak godina puno zajednickog ... Evo nam opet Juge ... vidi se ko nas vodi .... jugonostalgicari i kumonisti...

RA
raspad
16:38 23.02.2011.

Poslije zajednicke banke dolazi zajednicka drzava.

OB
-obrisani-
21:36 23.02.2011.

pohvalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije