Surf’n’Fries širi posao

Hrvatski pomfrit na moskovskom aerodromu

08.01.2014. Rijeka - Restoran Surf n Fries u kojem se peku krumpirici bez ulja. Vlasnici Denis Polic i Andrija Colak. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
13.03.2017.
u 07:00

Riječani Andrija Čolak i Denis Polić na ruskom su tržištu upravo otvorili dva nova objekta – i to u zračnoj luci Šeremetjevo

Nakon pilot-objekta na jednoj od mnogobrojnih željezničkih stanica u Moskvi, jedna od najuspješnijih i najbrže rastućih hrvatskih franšiza Surf’n’Fries, koju su prije osam godina pokrenuli Riječani Andrija Čolak i Denis Polić, na ruskom je tržištu upravo otvorila dva nova objekta – i to na aerodromu Šeremetjevo.

Njemačka drugo tržište

Rusija je zasad najveći potencijal među 16 zemalja u kojima su prisutni s 55 poslovnih jedinica – u Moskvi im je upravo odobreno i nekoliko lokacija u tamošnjim trgovačkim centrima. – Rusi su naučeni brzo djelovati. Kod njih se sve bazira na velikim brojkama tako da su razgovori o otvaranju jedne lokacije rijetki. Ovdje svi razmišljaju o otvaranju nekoliko desetaka jedinica – kaže Polić.

Novi vizualni identitet

Ukupni potencijal ruskog i kazahstanskog tržišta za koje su lani potpisali ugovor podrazumijeva otvaranje 300 do 400 lokacija u sljedećih pet godina. Drugo najbrže rastuće franšizno tržište im je njemačko gdje imaju i tri nova franšizera, a prvi put otvoren je i “shop-in-shop” format na benzinskoj postaji u Stuttgartu.

Jovica Vejnović, naš master-franšizer za Njemačku, taj je koncept predstavio na specijaliziranom sajmu za benzinske postaje. Reakcije su bile odlične. Pokaže li se i pilot uspješnim, kreće se s otvaranjem još 15-ak objekata na tamošnjim benzinskim postajama – otkriva Polić.

Od novih tržišta otkrivaju još i Južnoafričku Republiku gdje su u završnoj fazi potpisivanja ugovora koji bi im omogućio otvaranje prvog objekta krajem ove godine, dok se u svibnju jedan otvara u Dubaiju. Proširili su se i na tržište Irana kad je izašao iz međunarodne izolacije; 80 milijuna stanovnika golem je potencijal, a u pregovorima su i za ulazak u SAD i Kinu te rade i na novim proizvodima.

U Hrvatskoj je i dalje naglasak na sezonskom tipu poslovanja i to najviše kroz Surf’n’Fries-Mobile. Za taj je format potrebno manje od 10.000 eura da bi se pokrenuo vlastiti posao, a ulaganje se vraća već u prvoj sezoni. No, kako je dvojac razvio i niz drugih franšiznih formata, Surf’n’Fries StandAlone i Surf’n’Fries Shop-In-Shop, spremni su odgovoriti na svaki izazov u toj branši, čime su stali uz bok svih velikih svjetskih brendova.

Lanjska je godina bila vrlo važna za poduzetnički dvojac jer su, nakon sedam godina poslovanja, uvodili i novi vizualni identitet brenda, što je uključivalo i promjenu ambalaže.

Zanimljiva su bila i otvaranja Surf’n’Fries Storea u Beču za koja su nositelji franšize novac prikupljali i crowdfundingom. Ove godine, pak, ponuda im je obogaćena i gurmanskim pomfritom te raznim vrstama topinga s pet različitih vrsta soli, što će ih, kako tvrdi Polić, još više diferencirati od konkurenata na tržištu.

> > Hrvatska franšiza Surf'n'Fries otvorena u središtu Hanoja u Vijetnamu

> > U Moskvi otvoren prvi lokal hrvatske franšize Surf’n’Fries

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije