Stručnim skupom o rajčici te dodjelom priznanja najzaslužnijim proizvođačima Podravka sutra u Umagu obilježava Dan rajčica uz jubilarnu, 20. feštu od rajčica.
Berba te “voćke” među povrtnicama u Istri je počela ovih dana i trajat će do rujna, a kako je Podravkina tvornica za preradu rajčice u Umagu jedina takve vrste u Hrvatskoj, ove će godine u njoj u koncentratima, kečapima i drugim proizvodima završiti između 11 i 12 tisuća tona proizvedenih na 200 hektara tridesetak kooperantskih OPG-a.
Vlado Sobota, direktor Podravkine Tvornice povrća Umag, kaže kako se očekuje da će ovogodišnja berba biti bolja od lanjske, a ugovorom je definirana cijena od 80-90 lipa za kilogram, ovisno o kvaliteti. Maksimalni dnevni kapacitet prerade tvornice je oko 300 tona, što znači da će se u mjesec i pol dana preraditi sva ubrana rajčica.
i ovi paradajzi su jednaki ko jaje jajetu,sve gmo paradajzi